Sitiaka is loading for You ...

 

OΠολιτισμός“Η τελευταία προσευχή” κρατώντας ζωντανή την μνήμη

Με πρωτοβουλία του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Σητείας και την συνδιοργάνωση του Δήμου Σητείας, της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος, του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Κρητών Ρίζες” και του Κέντρου Πολιτισμού Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/4, στο αμφιθέατρο του Πολύκεντρου του Δήμου Σητείας, η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η τελευταία προσευχή” σε σενάριο και σκηνοθεσία Βίκης Αρβελάκη και Κατερίνας Μπικάκη. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, συνεχάρη το Λύκειο Ελληνίδων για την πρωτοβουλία και...
Stavroula7. April 2024
Με πρωτοβουλία του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Σητείας και την συνδιοργάνωση του Δήμου Σητείας, της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος, του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Κρητών Ρίζες” και του Κέντρου Πολιτισμού Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/4, στο αμφιθέατρο του Πολύκεντρου του Δήμου Σητείας, η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η τελευταία προσευχή” σε σενάριο και σκηνοθεσία Βίκης Αρβελάκη και Κατερίνας Μπικάκη.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, συνεχάρη το Λύκειο Ελληνίδων για την πρωτοβουλία και τις δημιουργούς του ιστορικού αυτού ντοκιμαντέρ, το οποίο επιχειρεί να κρατήσει ζωντανή την μνήμη, ως φόρο τιμής στους προγόνους μας, στο αδούλωτο φρόνημα των Κρητικών, το θάρρος και την πίστη στην Ελευθερία. Έννοιες που μας συγκινούν διαχρονικά και μας διδάσκουν πως ο αγώνας για την Ελευθερία, είναι διαρκής και χωρίς όρια.
Ύψιστη πράξη ευθύνης προς τις νέες γενιές, η δημιουργία τέτοιων έργων, αφορμές που κρατούν ζωντανή τη φλόγα.
Ο κ Ζερβάκης προσέφερε στην σκηνοθέτιδα κα Κατερίνα Μπικάκη, ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης, ένα ιστορικό λεύκωμα από το αρχείο του Δήμου Σητείας.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456