Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

 Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Ένωσης Συνεταιρισμών Σητείας, αποφασίστηκε η ίδρυση εταιρείας με τρεις αξιόλογες και οικονομικά εύρωστες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στον αγροτικό τομέα με διάφορους τρόπους. Ο σκοπός της Εταιρείας είναι η εμφιάλωση, η διάθεση και η προώθηση της υψηλής ποιότητας ελαιολάδου της περιοχής, με στόχο την επανατοποθέτηση του στην αγορά, σε υγιή βάση, κατοχυρώνοντας μακροχρόνια την αναγνωρισιμότητα της ονομασίας ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου Κρήτης, στην ελληνική και κυρίως...
Stavroula15. January 2020
ladi
 Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Ένωσης Συνεταιρισμών Σητείας, αποφασίστηκε η ίδρυση εταιρείας με τρεις αξιόλογες και οικονομικά εύρωστες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στον αγροτικό τομέα με διάφορους τρόπους.
Ο σκοπός της Εταιρείας είναι η εμφιάλωση, η διάθεση και η προώθηση της υψηλής ποιότητας ελαιολάδου της περιοχής, με στόχο την επανατοποθέτηση του στην αγορά, σε υγιή βάση, κατοχυρώνοντας μακροχρόνια την αναγνωρισιμότητα της ονομασίας ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου Κρήτης, στην ελληνική και κυρίως στην διεθνή αγορά. Μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τη ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ, έγινε μια παρατεταμένη και επίμονη προσπάθεια αφενός μεν για να μη βρεθεί εκ νέου η Ένωση στη θέση της εκκαθάρισης και αφετέρου για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον αξιόλογων επενδυτών, ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα από την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Ένωση, οι οποίοι θα μας εμπιστευτούν και θα αναγνωρίσουν την αξία του ποιοτικού ελαιολάδου της περιοχής.

Με ικανοποίηση σήμερα δημοσιοποιούμε ότι επετεύχθη συμφωνία συνεργασίας με τις εταιρείες:

· Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΑΒΕΕ, περιλαμβάνει δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή, την έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και την παροχή Υπηρεσιών στην γεωργία σε τέσσερις κλάδους, Αγροτικά Εφόδια – Φυτικό Πολλαπλασιαστικό Υλικό – Υπηρεσίες – Τρόφιμα.

Επίσης υπάρχει στρατηγική συνεργασία με τον γερμανικό πολυεθνικό εργαστηριακό όμιλο Tentamus Group, ο οποίος λειτουργεί 65 διαπιστευμένα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο και τον Ιαπωνικό κολοσσό MITSUI & Co με σκοπό την ανάπτυξη ενός πολυεθνικού δικτύου διάθεσης προϊόντων.

· OLYMPIAN GREEN, εξαγωγική εταιρεία τροφίμων ελαιολάδου, η οποία εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, της εμφιάλωσης και της διάθεσης του προϊόντος.

Έχει ιδρύσει θυγατρικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στη Βραζιλία, εξάγει ελαιόλαδο σε περισσότερες από 20 χώρες μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Βουλγαρία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιαπωνία, κ.α.

Η Εταιρεία έχει κερδίσει πάνω από 60 Βραβεία τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα των οποίων είναι Χρυσά , σε διεθνής Διαγωνισμούς Ελαιολάδου και περιλαμβάνεται στις 100 καλύτερες εταιρείες στην παγκόσμια κατάταξη.

· GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, με μετόχους την Τράπεζα Πειραιώς, 71 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και την εταιρεία πληροφορικής Neuropublic.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις Υπηρεσίες:

Ø Επιδοτήσεων

Ø Συμβουλευτικής στον Αγροτικό Τομέα και αξιολόγησης επιχειρηματικών σχεδίων

Ø Εμπορίας και προώθησης Αγροτικών Προϊόντων σε όλο τον κόσμο

Ø Αγροτικής παραγωγής και ευφυούς γεωργίας

Ø Επίσης είναι μέλος των δυο μεγάλων Ευρωπαϊκών Γεωργικών Οργανώσεων COPA και COGECA, με μόνιμο γραφείο στις Βρυξέλλες, συμμετέχει στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, με αντιπρόσωπο και μέλος τον συντοπίτη μας κ. Πυργιώτη Βασίλη και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κοινωνικού διαλόγου για τα αμπελοοινικά προϊόντα με αντιπρόσωπο και μέλος τον επίσης συντοπίτη μας κ. Ξενικάκη Πολύδωρο.

Μετά την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες και την απόφαση των Αντιπροσώπων της Ένωσης για την ίδρυση της εταιρείας, κατατέθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς το πλαίσιο συνεργασίας , το οποίο είχε συμφωνηθεί προφορικά, προκειμένου να το αξιολογήσει και στη συνέχεια να εγκριθεί για να γίνει και η σύσταση της εταιρείας.

Θεωρούμε ότι, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, με πολλή δουλειά και προσεκτικές κινήσεις, κάναμε το ανθρωπίνως δυνατόν για να επαναφέρουμε την Ένωση στο σημείο εκκίνησης, ώστε να μπορεί ουσιαστικά να εξυπηρετήσει και να υποστηρίξει τους αγρότες σε όλη την καλλιεργητική και παραγωγική διαδικασία, για να διασφαλιστεί η ποιότητα του ελαιολάδου και να εξασφαλιστεί οικονομικό όφελος στους παραγωγούς, από την υπεραξία του.

Σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και λειτουργίας της νέας εταιρείας.

Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Για την Ένωση Σητείας

Ο Πρόεδρος
Μανώλης Μαυροματάκης

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456