Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΤέλος εποχής για το Δημοτικό Ωδείο Σητείας μετά από 32 χρόνια

Από το 1987 ανελλιπούς παρουσίας  στα  δρώμενα της πόλης, ένας ζωντανός οργανισμός δημιουργίας και έμπνευσης το Δημοτικό Ωδείο Σητείας παύει την λειτουργία του με τη σημερινή τουλάχιστον μορφή του. Οι απαραίτητες ενέργειες από τον αρμόδιο οργανισμό του Δήμου, στην συγκεκριμένη περίπτωση  τον ΔΟΚΑΣ, ενεργοποίησης των συμβάσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού δεν προχώρησαν στην ώρα τους και έτσι το πρώτο εξάμηνο χάθηκε όμως το ίδιο διαφαίνεται να συμβαίνει και για το δεύτερο. Προκειμένου να μην χαθεί  η...
Stavroula22. January 2020

Από το 1987 ανελλιπούς παρουσίας  στα  δρώμενα της πόλης, ένας ζωντανός οργανισμός δημιουργίας και έμπνευσης το Δημοτικό Ωδείο Σητείας παύει την λειτουργία του με τη σημερινή τουλάχιστον μορφή του.

Οι απαραίτητες ενέργειες από τον αρμόδιο οργανισμό του Δήμου, στην συγκεκριμένη περίπτωση  τον ΔΟΚΑΣ, ενεργοποίησης των συμβάσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού δεν προχώρησαν στην ώρα τους και έτσι το πρώτο εξάμηνο χάθηκε όμως το ίδιο διαφαίνεται να συμβαίνει και για το δεύτερο.

Προκειμένου να μην χαθεί  η χρονιά για τους σπουδαστές  του Ωδείου ο μη κερδοσκοπικός ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ κίνησε τις διαδικασίες, υπέγραψε συμβάσεις με τους καθηγητές και σε ένα νέο ανεξάρτητο χώρο  γίνονται ήδη και  θα γίνονται πλέον τα μαθήματα με την ίδια ακριβός συνδρομή που υπήρχε και μέχρι σήμερα η οποία είναι και η χαμηλότερη συνδρομή σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Το Δημοτικό Ωδείο Σητείας ξεκίνησε αρχικά σαν μουσική σχολή και μετέπιπτα το 1990 και επί τον ημερών της κας Κατερίνας Ζερβάκη στον Δημοτικό Οργανισμό αναβαθμίστηκε σε Μουσικό Ωδείο Σητείας το οποίο με μεγάλες προσπάθειες από τότε μέχρι και σήμερα δίνει πτυχία που αντιστοιχούν σε ανωτάτου επιπέδου σπουδές.

Αυτό ήταν και η αιτία που τότε η Κατερίνα  Ζερβάκη είχε διεκδικήσει το μουσικό σχολείο να τοποθετηθεί στην Σητεία και δικαίως.

“όλοι εμείς διαχρονικά που είχαμε την ευθύνη των πραγμάτων  “βάζαμε πλάτη” προκειμένου να δίνονται λύσεις και να ξεπερνιούνται κάθε είδους εμπόδια για να συνεχίσει να λειτουργεί το Δημοτικό Ωδείο Σητείας.”

Δηλώνει στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ η κα Ζερβάκη με μια έντονη πικρία να βγαίνει από τα λόγια της.

Και είναι πραγματικά λυπηρό και απορίας άξιο γιατί αυτοί που  έχουν σήμερα την αρμοδιότητα δεν έκαναν το ίδιο. Να βάλουν δηλαδή πλάτη και να δώσουν λύσεις και όχι να διαγράφουν προσπάθειες χρόνων.

Γιατί ικανότητα είναι να δημιουργείς ή να συνεχίζεις το καλό έργο που βρίσκεις και όχι να καταστρέφεις.

 

Το Δημοτικό Ωδείο Σητείας συνεχίζει την λειτουργία του με 120 περίπου παιδιά και 7 εκπαιδευτικούς και  με άλλη μορφή από αυτήν που είχε μέχρι σήμερα αφού δεν  είναι πλέον  δομή του δήμου μιας και οι συνθήκες δεν το κατέστησαν αυτό εφικτό.

Ήταν μια ιδιαίτερα άσχημη εξέλιξη για όλους ιδιαίτερα για αυτούς τους ανθρώπους που εδώ και 32 χρόνια εργάζονταν για το Δημοτικό Ωδείο το στολίδι αυτής της πόλης,  όπως λένε οι ίδιοι.

“Θα θέλαμε να υποστηρίξουμε το θεσμό όμως πάνω από όλα ήταν το μέλλον  των παιδιών. Βασικό μας μέλημα μετά από αυτήν την αλλαγή  ήταν τα δίδακτρα να κρατηθούν χαμηλά ούτος ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα μουσικής ” μας είπαν οι καθηγητές των παιδιών.

Είναι λυπηρό δομές όπως αυτές του Δημοτικού Ωδείου Σητείας σε μια πόλη όπως αυτήν την πατρίδα της μουσικής και που πολιτισμού να “βάζουν λουκέτο” χάνοντας την ουσία μέσα στους τύπους βάζοντας ανυπέρβλητα εμπόδια και όχι ανοίγοντας δρόμους σε εμάς και τον πολιτισμό μας.

Τα εγκαίνια του νέου χώρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το απόγευμα στον χώρο που είχε πρώτολειτουργήσει το Δημοτικό Ωδείο Σητείας κάτω από την Αγία Αικατερίνη.

Η κα Τζούλια Κρός μίλησε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ για τις τελευταίες εξελίξεις

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456