Sitiaka is loading for You ...

 

ΕθελοντισμόςΆσκηση έρευνας και διάσωσης από την Ομάδα Ελληνικής Επικουρικής Ακτοφυλακής, μέλη του φορέα «ΔΙΑΥΛΟΣ»

Στις 27/02/2020 ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, άσκηση έρευνας και διάσωσης από την Ομάδα Ελληνικής Επικουρικής Ακτοφυλακής, μέλη του φορέα «ΔΙΑΥΛΟΣ».   Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τη σύγκρουση δύο σκαφών με την ανατροπή του ενός, τη διάσωση των ναυαγών τους, καθώς και τη ρυμούλκηση του ενός σκάφους.   Πιο αναλυτικά, κατά το πλου του πρώτου σκάφους (ταχύπλοο) με ταχύτητα περίπου 22-23 κόμβους, ο ήλιος έκανε αντανάκλαση στη θάλασσα μπροστά στην πλώρη και δεν πρόλαβε...
Stavroula4. March 2020
askisi ok

Στις 27/02/2020 ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, άσκηση έρευνας και διάσωσης από την Ομάδα Ελληνικής Επικουρικής Ακτοφυλακής, μέλη του φορέα «ΔΙΑΥΛΟΣ».

 

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τη σύγκρουση δύο σκαφών με την ανατροπή του ενός, τη διάσωση των ναυαγών τους, καθώς και τη ρυμούλκηση του ενός σκάφους.

 

Πιο αναλυτικά, κατά το πλου του πρώτου σκάφους (ταχύπλοο) με ταχύτητα περίπου 22-23 κόμβους, ο ήλιος έκανε αντανάκλαση στη θάλασσα μπροστά στην πλώρη και δεν πρόλαβε να αντιληφθεί έγκαιρα το δεύτερο σκάφος που ήταν ακίνητο με τους δυο επιβαίνοντες ψαράδες, με επακόλουθο την σύγκρουση των δύο σκαφών.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το δεύτερο σκάφος να ανατραπεί και να πέσουν στη θάλασσα και οι δύο επιβαίνοντες. Όσον αφορά το πρώτο σκάφος, από την πρόσκρουση υπέστη υλικές ζημιές και έμεινε ακυβέρνητο.

 

Από την περιπολία που έκανε η Ομάδα της Ελληνικής Επικουρικής Ακτοφυλακής, εντόπισε το ναυτικό ατύχημα και με γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις περισυνέλεξε τους δύο ναυαγούς και αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, προέβη στην ρυμούλκηση του πρώτου σκάφους μέχρι το πλησιέστερο λιμάνι (ενώ ταυτόχρονα είχαν ειδοποιηθεί και όλοι οι αρμόδιοι φορείς που είχαν καταφθάσει ήδη στο λιμάνι αναφοράς).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456