Sitiaka is loading for You ...

 

ΠολιτισμόςΟδηγίες προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλογικότητες του Δήμου Σητείας

Φιλές και Φίλοι, το φετινό καλοκαίρι καθώς όλα μαρτυρούν θα είναι διαφορετικό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Εν μέσω πρωτόγνωρων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας, βαδίζουμε με αργά βήματα προς την κανονικότητα όπως την είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όλος ο φετινός Προγραμματισμός των Κορναρείων και των Τοπικών Πανηγυριών βρίσκεται προς το παρόν σε αναστολή. Ασφαλώς εφόσον επιτραπούν θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θα προσαρμόσουμε άμεσα τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις σε έναν έκτακτο...
Stavroula12. June 2020
ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ-ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Φιλές και Φίλοι,
το φετινό καλοκαίρι καθώς όλα μαρτυρούν θα είναι διαφορετικό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Εν μέσω πρωτόγνωρων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας, βαδίζουμε με αργά βήματα προς την κανονικότητα όπως την είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Δυστυχώς όλος ο φετινός Προγραμματισμός των Κορναρείων και των Τοπικών Πανηγυριών βρίσκεται προς το παρόν σε αναστολή.
Ασφαλώς εφόσον επιτραπούν θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θα προσαρμόσουμε άμεσα τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις σε έναν έκτακτο προγραμματισμό ώστε να δώσουμε βήμα στον Πολιτισμό.
Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων εγκυκλίων του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τις καθιερωμένες δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να καλύψουμε το κενό που έχει έως τώρα δημιουργηθεί στις εθελοντικές δραστηριότητες τους.
Έτσι καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις εθελοντικές Συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, να ξεκινήσουν την απαραίτητη προεργασία για την ένταξη τους στο νέο πλαίσιο δράσης του ΔΟΚΑΣ.
Σκοπός μας είναι η καταγραφή της Τοπικής μας Παράδοσης και Ιστορίας και η ψηφιακή αποτύπωση της σε ένα ενιαίο δίκτυο επίσημων ιστοσελίδων, που θα προβάλλονται τα τοπικά μας διαμερίσματα, τα ήθη και τα έθιμα τους, τα τοπικά προϊόντα καθώς και οι Πολιτιστικές δραστηριότητες και δράσεις του χθες και του Σήμερα.
Ο κάθε σύλλογος ή συλλογικότητα εφόσον θελήσει να ενημερωθεί περαιτέρω, σχετικά με το νέο πλαίσιο Δράσης, και να ενταχθεί στο επίσημο δίκτυο των συλλόγων θα πρέπει να αποστείλει την πρόθεση συμμετοχής του μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση depotas@otenet.gr ή να συμπληρώσει την αντίστοιχη έντυπη φόρμα στο γραφείο του ΔΟΚΑΣ (Μελίνας Μερκούρη 11) μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.
Κάθε σύλλογος ή συλλογικότητα θα πρέπει να ορίσει έναν υπεύθυνο επικοινωνίας ώστε κληθούν όλοι οι αντιπρόσωποι σε αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση του νέου Πλαισίου.
Στην συνέχεια θα υπάρξουν τοπικές συναντήσεις ανά τοπικό διαμέρισμα ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμμετοχής.
Το σύνολο της δράσης εντάσσεται στα πλαίσια προεργασίας των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων 2021-2027.
Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό, ας το αξιοποιήσουμε κοιτώντας το μέλλον.
Μιχάλης Περάκης
Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456