Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΗ ολονύκτια Αγρυπνία της εορτής της μνήμης του Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη στην Ιερά Μονή Καψά Σητείας

Με ολονύκτια Αγρυπνία και μέσα στη λαμπρότητα της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου εορτάσθηκε τo βράδυ της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, ανακαινιστού και κτήτορος της Μονής. Νωρίς το απόγευμα τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Μικρού Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στον Όσιο Ιωσήφ τον Γεροντογιάννη στο σπήλαιο που ο τοπικός μας άγιος ασκήτεψε, στο επιβλητικό φαράγγι των...
Stavroula8. August 2020
2020_kapsas_agripnia_2

Με ολονύκτια Αγρυπνία και μέσα στη λαμπρότητα της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου εορτάσθηκε τo βράδυ της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, ανακαινιστού και κτήτορος της Μονής.

Νωρίς το απόγευμα τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Μικρού Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στον Όσιο Ιωσήφ τον Γεροντογιάννη στο σπήλαιο που ο τοπικός μας άγιος ασκήτεψε, στο επιβλητικό φαράγγι των Περβολακίων.

Η Ιερά Αργυπνία ξεκίνησε τις 10.30΄ μ.μ. με την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, κατά την οποία χοροστάστησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Ακολούθησαν η Λιτή στον αύλειο χώρο του Καθολικού της Μονής, τα απόστιχα του Εσπερινού, η ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων, η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος στη συνεχεία ιερούργησε και στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας έγινε κατά την τάξη η ευλόγηση του κολλύβου του αγίου.

Στο τέλος ο Σεβ.κ. Κύριλλος μίλησε συνοπτικά για τη ζωή, τα ασκητικά παλαίσματα και το μεγάλο έργο του Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη στην Ιερά Μονή Καψά, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας τα χαριτόβρυτα λείψανα και η τιμία Κάρα του, που φυλάσσονται στο μοναστήρι. Επίσης, ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους που συμμετείχαν στην αγρυπνία, παρά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονωϊού, χρόνια πολλά με τη χάρη, τις πρεσβείες  και την ευλογία του Οσίου.

Στην Ιερά Αγρυπνία, που διήρκεσε μέχρι τις 4.00΄ η ώρα το πρωί, έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Παν/τος Ηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, ο περεπιδημών στην περιοχή Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλήμων ο Σταυρονικηtιανός, ο Παν/τος Αρχιμ. Ευγένιος Σπηλιαρωτάκης, Αδελφός της Μονής και Εφημέριος της Ενορίας Πεύκων, ο Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, Εφημέριος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας και Μέλος του Ηγοιυμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής, και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν ακόμα μέρος και οι Αιδεσιμώτατοι Πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης, συνταξιούχος Εφημέριος και o π. Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης, Εφημέριος Ενορίας Γούδουρα.

Τούς ύμνους της εορτής έψαλλαν μελωδικότατα και κατανυκτικά, ματαρσιώνοντας τους συμμετέχοντες πιστούς από τις Επαρχίες της Σητείας και της Ιεράπετρας, Μέλη της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», Παραρτήματος Σητείας, με επικεφαλής τον Αιδεσιμολ. Καθηγητή και Έφορο της Σχολής στην πόλη της Σητείας Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456