Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΙερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ναό Παναγίας Γαλακτοκτισμένης Ρίζας Σητείας

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ομίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ενοριακή Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοκτισμένης στον οικισμό Ρίζα της Ενορία Σκορδύλλου Σητείας. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου και στη συμμετοχή της στο σχέδιο για τη σωτηρία...
Stavroula8. August 2020
2020_08_07_riza_galaktoktismeni_1

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ομίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ενοριακή Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοκτισμένης στον οικισμό Ρίζα της Ενορία Σκορδύλλου Σητείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου και στη συμμετοχή της στο σχέδιο για τη σωτηρία του γένους των ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι ο Θεός περίμενε πολλές γενεές για να βρεθεί η αμόλυντη από προσωπικές αμαρτίες και πάναγνη Μαρία, η οποία ελεύθερα και θεληματικά προσέφερε τον εαυτό της στο Θεό, και ο Θεός συλλήφθηκε άνευ σποράς ανδρός, κυοφορήθηκε και σαρκώθηκε στα σπλάχνα της.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε να συνεχίσουμε την πίστη και την παράδοση των ευσεβών προπατόρων μας, οι οποίοι στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς κατέφευγαν στον Σωτήρα Χριστό και στην Παναγία Μητέρα Του και έκτιζαν Εκκλησίες και Μονές, όπως η Παναγία η Γαλακτοκτισμένη, που σύμφωνα με την παράδοση κτίσθηκε με γάλα αντί νερό. Τέλος, ευχήθηκε η Παναγία Μητέρα του Υιού και Λόγου του Θεού να παραμείνει το καταφύγιο, η ελπίδα, η χαρά, η παρηγοριά, η προστασία και η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας, για να σκέπει και να περιφρουρεί τη ζωή όλων μας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456