Sitiaka is loading for You ...

 

Περιβάλονπροετοιμάζουν το δρόμο…

Οι θαλάσσιες χελώνες είναι εδώ και χρειάζονται προστασία. Οι εθελοντές προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στην παραλία ωοτοκίας στη Σητεία προετοιμάζουν το δρόμο στα χελωνάκια που ετοιμάζονται σε λίγες μέρες να σκαρφαλώσουν από τη φωλιά τους στην επιφάνεια και να κατευθυνθούν στο νερό. Αυτοί οι νεοσσοί αν ξεπεράσουν τον κίνδυνο όταν φτάσουν τα 23 χρόνια τους , ενήλικες χελώνες πια, θα επιστρέψουν ξανά στην ίδια παραλία για να γεννήσουν κι αυτές. Ο καθένας από εμάς μπορεί...
Stavroula17. August 2020
erxonte ta xelonakia foto
Οι θαλάσσιες χελώνες είναι εδώ και χρειάζονται προστασία.
Οι εθελοντές προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στην παραλία ωοτοκίας στη Σητεία προετοιμάζουν το δρόμο στα χελωνάκια που ετοιμάζονται σε λίγες μέρες να σκαρφαλώσουν από τη φωλιά τους στην επιφάνεια και να κατευθυνθούν στο νερό. Αυτοί οι νεοσσοί αν ξεπεράσουν τον κίνδυνο όταν φτάσουν τα 23 χρόνια τους , ενήλικες χελώνες πια, θα επιστρέψουν ξανά στην ίδια παραλία για να γεννήσουν κι αυτές. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει στην προστασία τους ακολουθώντας τις παρακάτω απλές οδηγίες.
1. Δεν αγγίζουμε τα χελωνάκια γιατί ο δρόμος ως τη θάλασσα χαρτογραφείται καθώς έρπουνε προς το νερό κι έτσι επανέρχονται στην παραλία που γεννήθηκαν ενήλικες πια.
2. Δεν πλησιάζουμε τις φωλιές γιατί οι κραδασμοί από τα βήματα μας μπορεί να κάνουν τα χελωνάκια να βγουν από τη φωλιά πρώιμα και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τα μικρά.
3. Αν κατευθύνεστε στην παραλία βράδυ και δείτε χελωνάκια ,σβήστε τα φώτα γιατί αποπροσανατολίζονται, η αντανάκλαση των αστεριών και του φεγγαριού τα βοηθούν.
Εμείς οι εθελοντές προστασίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα , ευχόμαστε καλό ταξίδι στα πρώτα χελωνάκια που θα βγουν σε δυο βδομάδες και περιμένουμε με το καλό να υποδεχτούμε και τα επόμενα ,

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456