Sitiaka is loading for You ...

 

ΠεριβάλονΞεπέρασαν τα 10 μποφόρ οι άνεμοι στην πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο

Με τις μικρότερες δυνατές απώλειες ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή του  Ξερόκαμπου που ξεκίνησε χθες στις 5 το απόγευμα αν λάβει κανείς υπόψη τους ισχυρούς ανέμους  που έπνεαν στην περιοχή και είχαν ξεπεράσει τα 10 μποφόρ. Η μεγάλη και συντονισμένη κινητοποίηση έφερε τον περιορισμό και έλεγχο της πυρκαγιάς περίπου στις 2 τα ξημερώματα ενώ η πλήρη κατάσβεση επετεύχθη σήμερα το πρωί.   Στην κατάσβεση συμμετείχαν 13 οχήματα από τις υπηρεσίες Σητείας, Αγίου Νικολάου...
Stavroula6. September 2020
xerokampos

Με τις μικρότερες δυνατές απώλειες ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή του  Ξερόκαμπου που ξεκίνησε χθες στις 5 το απόγευμα αν λάβει κανείς υπόψη τους ισχυρούς ανέμους  που έπνεαν στην περιοχή και είχαν ξεπεράσει τα 10 μποφόρ.

Η μεγάλη και συντονισμένη κινητοποίηση έφερε τον περιορισμό και έλεγχο της πυρκαγιάς περίπου στις 2 τα ξημερώματα ενώ η πλήρη κατάσβεση επετεύχθη σήμερα το πρωί.

 

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 13 οχήματα από τις υπηρεσίες Σητείας, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, 2 οχήματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Σητείας, πεζοπόρα τμήματα  από  τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Λασιθίου και Τζερμιάδο, πεζοπόρα τμήματα από τις εθελοντικές ομάδες ΕΔΕΑΚ και ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎ, η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και πολλοί εθελοντές, ντόπιοι  και όχι μόνο.

Η φωτιά αποτέφρωσε 100 στρέμματα χορτολιβαδικής  έκτασης αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις ελαιοδένδρων, μικρές δασικές  συστάδες  καθώς και δίκτυα άρδευσης, ύδρευση και ΔΕΔΔΥΕ.

Στα δύο σπίτια που απειλήθηκαν  τελικά  δεν προκλήθηκαν ζημιές ενώ είχε προηγηθεί για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση των ανθρώπων που διέμεναν εκεί.

Η συνδρομή ελικοπτέρου που είχε ζητηθεί δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456