Sitiaka is loading for You ...

 

Αθλητικά4ου “SitiaGeoparkTrail”

Προκήρυξη αγώνα 4ου “SitiaGeoparkTrail” Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας    -Ο Δήμος Σητείας και o Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) προκηρύσσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας. ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 ΕΚΚΙΝΗΣΗ 4ου “SitiaGeopark Trail” 24 χιλ.: Πλατεία Ζίρου. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6 χιλ.: Κάτω Ζάκρος ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΌΜΟΥ   1.000 μ.  Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  Πλατεία Ζάκρου ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09.00 – ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “SitiaGeoparkTrail” 10:00 – ΑΓΩΝΑΣ 6  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ 10:45...
Stavroula14. September 2020
4o-SITIA-GEOPARK-TRAIL

Προκήρυξη αγώνα

4ου SitiaGeoparkTrail

Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας 

 

-Ο Δήμος Σητείας και o Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) προκηρύσσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας.

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 4ου “SitiaGeopark Trail” 24 χιλ.: Πλατεία Ζίρου.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6 χιλ.: Κάτω Ζάκρος

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΌΜΟΥ   1.000 μ.  Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  Πλατεία Ζάκρου

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

09.00 – ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “SitiaGeoparkTrail”

10:00 – ΑΓΩΝΑΣ 6  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

10:45 – ΑΓΩΝΑΣ 1000μ. Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

09.00 – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαιολογικός Χώρος  Κάτω  Ζάκρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  4ου  “SitiaGeoparkTrail” Πλατεία Ζίρου – Κάνεβα – Ζάκαθος – Σίτανος – Σκαλιά – Μαύρος Κάμπος – Ζάκρος – Φαράγγι Νεκρών – Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Ζάκρου.

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 7σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ  ΔΡΟΜΟΥ: Γύρος Κάτω Ζάκρου

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν  3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ.

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά, χυμοί  και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

-Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής στους αγώνες.

-Οι συμμετέχοντες στον δόμο των 24 χιλιομέτρων θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.

-Τροφοδοσία με νερά και χυμούς κατά τη διαδρομή.

-Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικά δώρα του Γεωπάρκου σε όλους τους συμμετέχοντες.

-Υγειονομική κάλυψη αγώνα.

-Τεχνικό μπλουζάκι σε όλους τους συμμετέχοντες με το λογότυπου του αγώνα.

Θα υπάρξουν και άλλες παροχές, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα με σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΑΠΟΝΟΜΏΝ 

Δρόμος 24 χιλιομέτρων 

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2000-1980, 1979-1965, 1964 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 6 χιλιομέτρων 

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2000-1980, 1979-1965, 1964 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 1000μ.

Αγοριών – Κοριτσιών  Δημοτικών Σχολείων

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Όσοι αθλητές θα συμμετέχουν στους αγώνες και είναι από μακρινούς προορισμούς, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Σητείας και Παλαικάστρου  – Ζάκρου θα  προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στη Σητεία και στη γύρω περιοχή.

Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 4ου “SitiaGeopark Trail” 24 χιλ., είναι καλό να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας για την καλύτερη οργάνωση της μετακίνησής τους προς την αφετηρία του αγώνα στη Ζίρο. Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τη μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορία, γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής 16/10/2020, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στον Σύνδεσμο:https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=8e54ae13f9600bff32614a01c5520268  Επίσης, δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται και τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 28430 23775. Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας, δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σαββάτο 17/10/2020 στo Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου στην πόλη της Σητείας  17:00 – 19.00, χωρίς, όμως, υποχρέωση των διοργανωτών να προμηθεύσουν ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης.

ΜΟΝΟ  για τη διαδρομή του ανωμάλου δρόμου των 6.000μ. και των 1.000μ. μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 18/10/2020 έως τις 9:30 το πρωί στη Γραμματεία των αγώνων, στην Κάτω Ζάκρο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου, θα πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 16/10/2020 στο e-mail του Γεωπάρκου Σητείας depotas@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής – η κάθε μαθήτρια που θα συμμετάσχει.. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς τη σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο των σχολείων της διοργάνωσης «Τρέχω στο 4ο “SitiaGeoparkTrail”».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στη δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ για το “SitiaGeopark Trail” 24 χιλ.  από Σητεία για Ζίρο και επιστροφή από Κάτω Ζάκρο για Σητεία: Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από τον σταθμό ΚΤΕΛ της Σητείας στις 07:30 π.μ. Τα προσωπικά είδη των αθλητών θα μεταφερθούν στον τερματισμό (Κάτω Ζάκρο) με ευθύνη των διοργανωτών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Η παραλαβή των αριθμών όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από  17.00 – 19.00.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

 

Με  φροντίδα και ατομική τους ευθύνη, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό, τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους αναφορικά με ό, τι έχει σχέση με την υγεία τους και, ειδικά, οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για τη συμμετοχή τους, την οποία θα παραλαμβάνουν και θα συμπληρώνουν στη Γραμματεία των αγώνων.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας

-Δήμος Σητείας

-Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

-Ορειβατικός Φυσιολατρικός  Σύλλογος Σητείας

-Ε.Δ.Ε.Α.Κ.

-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών,  Τοπικό Τμήμα Σητείας

-Αστυνομικό Τμήμα Σητείας

-Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας

-Running Crete

-Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζάκρου, Σιτάνου, Ζίρου, Αδραβάστων

-Τοπικά Συμβούλια  Ζίρου και Κατσιδωνίου

Οι αγώνες γίνονται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραμματεία Δ.Ο.Κ.Α.Σ. 28430 23775, Ο.Α.Σ. 28430 23590

Για κάθε νέα εξέλιξη και πάντα με την πιθανότητα ματαίωσης του αγώνα λόγω του covid -19, θα ενημερωθείτε από τον Δ.Ο.Κ.Α.Σ. με Δελτία Τύπου.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456