Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΜάχη για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών ανατολικά της Κρήτης

Τριάντα άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα καθώς σκάφος ανατολικά της Κρήτης στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε. Το Λιμενικό επιχειρεί κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6-7 Μποφόρ) ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό κι άλλων προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν στη βάρκα. Οι λιμενικές αρχές δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής πόσοι ακριβώς ήταν οι επιβάτες του σκάφους που βυθίστηκε καθώς οι διασωθέντες είναι...
Stavroula14. September 2020
xartis

Τριάντα άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα καθώς σκάφος ανατολικά της Κρήτης στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε. Το Λιμενικό επιχειρεί κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6-7 Μποφόρ) ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό κι άλλων προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν στη βάρκα.

Οι λιμενικές αρχές δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής πόσοι ακριβώς ήταν οι επιβάτες του σκάφους που βυθίστηκε καθώς οι διασωθέντες είναι τρομοκρατημένοι και δεν μπορούν να περιγράψουν τι ακριβώς συνέβη.

Στην περιοχή βρίσκεται ένα παραπλέον σκάφος και σπεύδουν ένα Πλωτό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα ναυαγοσωστικό, μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβάτης του σκάφους τηλεφώνησε στη διεθνή γραμμή βοήθειας 112 και δήλωσε ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε το σκάφος βυθισμένο. Άγνωστο παραμένει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος

 

 

efsyn  Χριστίνα Παπασταθοπούλου

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456