Sitiaka is loading for You ...

 

ΕλλάδαΠώς θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ξεκινά η σύγχρονη τηλεκπαίδευση για δημοτικά και νηπιαγωγεία, η οποία είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά, ενώ από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα προβάλλεται από την ΕΡΤ2 η Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με δύο τρόπους, συμπληρωματικούς ο ένας προς τον άλλον: με την «Εκπαιδευτική Τηλεόραση» και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Εκπαιδευτική Τηλεόραση Από το πρωί της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου 2020, στις 9 π.μ. θα...
Stavroula14. November 2020
ÊËÅÉÓÔÏ ÃÉÁ ÐÑÏËÇÐÔÉÊÏÕÓ ËÏÃÏÕÓ ÙÓÔÅ ÍÁ ÄÉÅÑÅÕÍÇÈÅÉ ÅÍÄÅ×ÏÌÅÍÏ ÅÐÁÖÇÓ ÌÅËÏÕÓ ÌÅ ÍÏÓÏÕÍÔÁ ÁÐÏ ÔÏÍ ÊÏÑÙÍÏÉÏ ÔÏ 105ï ÄÇÌÏÔÉÊÏ Ó×ÏËÅÉÏ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÉÄÇÓ)

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ξεκινά η σύγχρονη τηλεκπαίδευση για δημοτικά και νηπιαγωγεία, η οποία είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά, ενώ από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα προβάλλεται από την ΕΡΤ2 η Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με δύο τρόπους, συμπληρωματικούς ο ένας προς τον άλλον: με την «Εκπαιδευτική Τηλεόραση» και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Από το πρωί της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου 2020, στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Κυριακή.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Από την ερχόμενη Δευτέρα επίσης, η διεύθυνση του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Η τηλεκπαίδευση για τις δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα, Σάββατο, σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν από την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data). Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Η κ. Κεραμέως συμπλήρωσε, δε, ότι από τον Μάρτιο, το Υπουργείο Παιδείας στέλνει τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές.

 

ert.gr

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456