Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΠρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας: “προτεραιότητα στο δημοκρατικό διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες”

  Με την παρακάτω δημόσια επιστολή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ Νίκος Μεραμβελιοτάκη απαντάει στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί στο Αύριο”.   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ του κ. Νίκου Καραμανωλάκη   Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την αδικαιολόγητη αντίδραση της πολιτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ του κ. Νίκου Καραμανωλάκη, ενόψει της ορισθείσας για την 26-11-2020 συνεδρίασης δια περιφοράς του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που τελικά αναβλήθηκε λόγω της...
Stavroula30. November 2020
paralogismos

 

Με την παρακάτω δημόσια επιστολή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ Νίκος Μεραμβελιοτάκη απαντάει στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί στο Αύριο”.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

του κ. Νίκου Καραμανωλάκη

 

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την αδικαιολόγητη αντίδραση της πολιτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ του κ. Νίκου Καραμανωλάκη, ενόψει της ορισθείσας για την 26-11-2020 συνεδρίασης δια περιφοράς του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που τελικά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων από τη συνεδρίαση, ήτοι για έλλειψη απαρτίας και η οποία εν τέλει ορίσθηκε για την 1-12-2020 με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, προκειμένου πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Την έκπληξη διαδέχθηκε η θλίψη και η απογοήτευση καθώς διαπιστώσαμε ότι οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, πλην αυτής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, επέλεξαν τη μη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το τόπο μας, κινούμενοι στα όρια του πολιτικού εκβιασμού και των μικροπολιτικών συμφερόντων.

Η διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, επελέγη εφόσον στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβανόταν ναι μεν θέματα σημαντικά, διότι τέτοια είναι πάντα τα θέματα του Δ.Σ, ωστόσο τυπικά, τα οποία προτιμήσαμε να διεκπεραιώσομε διά περιφοράς λόγω των επικρατουσών συνθηκών, συνέπεια της πανδημίας και δεν είχε σκοπό να φιμώσουμε, ως διατείνονται, την αντιπολίτευση όταν μάλιστα μέχρι προχθές όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γινόταν διά ζώσης, τη στιγμή κατά την οποία οι συνεδριάσεις Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων ανά την Ελλάδα γινόταν την ίδια περίοδο με τηλεδιάσκεψη, για τους γνωστούς σε όλους λόγους και καθ’ ην στιγμή διαγνώσθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε Αντιδήμαρχο του Δήμου μας, γεγονός το οποίο δεν αγνοεί, αλλά εσκεμμένα αποκρύπτει για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο η παράταξη του κ. Καραμανωλάκη.

 

Σχετικά με τη παραπάνω άποψη και ένσταση, ότι δήθεν επιδίωξή μας είναι να μην ακούγεται η φωνή της αντιπολίτευσης, παραπέμπω τον οιοδήποτε στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να αποδειχθεί ο χρόνος ομιλίας σε κάθε συνεδρίαση, τόσο των επικεφαλής των παρατάξεων και ειδικά αυτών, όσο και των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων, οποίος είναι κατά πολύ περισσότερος του χρόνου ομιλίας του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, δυο και τρείς φορές περισσότερος από το προβλεπόμενο στο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο ερμηνεύομε και επικαλούμεθα κατά το δοκούν πάντοτε.

Επίσης δεν αποτελεί λόγο ότι η διά περιφοράς συνεδρίαση στερεί τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους από την ενημέρωση τάχα, για διάφορα θέματα πού συζητούνται, όταν είναι απόλυτα ενημερωμένοι από την πρόσκληση πού τους αποστέλλεται για όλα τα θέματα αναλυτικά με τις σχετικές εισηγήσεις, είναι δε ελεύθερη η πρόσβασή τους και η επικοινωνία τους με το γραφείο του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των προϊσταμένων όλων των  Υπηρεσιών του Δήμου όποτε το αποφασίσουν και το θελήσουν.

 

Πιστεύουμε στην αξία της ενημέρωσης των πολιτών, του διαλόγου και της συνεργασίας, την οποία προσπαθούμε να εμπεδώσομε στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και του σεβασμού με όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, δίνοντας προτεραιότητα στο δημοκρατικό διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, εξετάζοντας με προσοχή και καλή θέληση την όποια πρόταση κατατεθεί, γιατί δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι όποιος συμμετέχει στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας στερείται ενδιαφέροντος και αγάπης γι’ αυτόν τον τόπο.

 

Σητεία 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Νίκος Μεραμβελλιωτάκης

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456