Sitiaka is loading for You ...

 

ΠεριβάλονΚρούση στον πρόεδρο της ΤΚ Κατσιδωνίου από την ΤΕΡΝΑ

Κώστας Γιαννακόπουλος: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΜΑΡΙΟΥ   Σήμερα 07.12.2020 και μόλις 9 μέρες πριν την νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για το Υβριδικό Αμαρίου (16.12.2020), η αγαπημένη εταιρεία ξαναχτύπησε… Έγινε τηλεφωνική κρούση στον πρόεδρο της ΤΚ Κατσιδωνίου Παναγιώτη Λιλιμπάκη για να έρθουν σε συμφωνία για παραχώρηση εκτάσεων που του ανήκουν στην περιοχή Λυγιάς  όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου “Φρούδια – Λυγιάς – Πλατύβολο” που είναι τμήμα του Υβριδικού Έργου Αμαρίου. Η...
Stavroula7. December 2020
ΤΕΡΝΑ

Κώστας Γιαννακόπουλος: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΜΑΡΙΟΥ

 

Σήμερα 07.12.2020 και μόλις 9 μέρες πριν την νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για το Υβριδικό Αμαρίου (16.12.2020), η αγαπημένη εταιρεία ξαναχτύπησε…

Έγινε τηλεφωνική κρούση στον πρόεδρο της ΤΚ Κατσιδωνίου Παναγιώτη Λιλιμπάκη για να έρθουν σε συμφωνία για παραχώρηση εκτάσεων που του ανήκουν στην περιοχή Λυγιάς  όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου “Φρούδια – Λυγιάς – Πλατύβολο” που είναι τμήμα του Υβριδικού Έργου Αμαρίου.

Η ενέργεια αυτή πέραν της γελοιότητας της – να απευθύνονται στον πρώτο υπογράφοντα την προσφυγή κατά της εταιρείας για να τα “βρουν” – αυτή καθαυτή είναι και προσβλητική για το ίδιο το ΣτΕ, αφού η εταιρεία συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να έχει στο “τσεπάκι” της θετική για αυτήν απόφαση του ΣτΕ. Ας ελπίσουμε ότι το ΣτΕ θα διαπιστώσει όλες τις παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας που έκανε η εταιρεία και ο υπουργός και δεν θα δικαιώσει τελικά την εταιρεία και θα ακυρώσει την απόφαση του υπουργού.

Η ενέργεια αυτή επίσης δείχνει πόσο πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση γίνει στην περιοχή από την εταιρεία.

Σε σχέση με την προδικαστική απόφαση του ΣτΕ να δώσει προθεσμία 6 μηνών στο υπουργείο ώστε να ζητήσει, παραλάβει και αξιολογήσει την γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης που έπρεπε να είχε λάβει πριν την έκδοση της απόφασης του υπουργού με την οποία εγκρίθηκε η απαράδεκτη ΜΠΕ του έργου, σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα τέτοιο αίτημα του υπουργείου προς τον παραπάνω φορέα δεν υπάρχει!!!

Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται διότι το υπουργείο δεν θέλει να γνωμοδοτήσει ο συγκεκριμένος φορέας που έχει και προσυπογράψει την προσφυγή μας στο ΣτΕ, αλλά προτιμάει να γνωμοδοτήσει ο νέος πανελλαδικός φορέας που προβλέπεται στον νέο περιβαλλοντικό νόμο και πρόκειται να δημιουργηθεί στο προσεχές μέλλον, τον οποίο προφανώς ελπίζει ότι θα ελέγχει στα σίγουρα.

Είναι προφανές ότι αν μείνουμε ενωμένοι σαν ένας άνθρωπος τα σχέδια της εταιρείας και των υποστηρικτών της δεν θα περάσουν.

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με υγεία και ο νέος χρόνος να είναι πολύ καλύτερος από από τον παλιό.

Φιλικά

Κώστας Γιαννακόπουλος

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456