Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΗ πρώτη απόπειρα συγγραφής από τον Σητειακό Σπύρο Ρουμελιώτη στο Μέγαρο Μουσικής

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί από το site και τη σελίδα Facebook του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το έργο “Τα Καλτσάκια”. Μια ιστορία γραμμένη από τον Σπύρο Ρουμελιώτη και τον Κοσμά Λαμπίδη σε αφήγηση της Μαρίας Παπαγεωργίου. Λεπτομέρειες για το έργο, τους συντελεστές, αλλά και τα links του livestreaming υπάρχουν στο κείμενο που ακολουθεί. ΤΑ ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ | ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Σάββατο 19/12, στις 18.00 Δωρεάν streaming από το site και τη σελίδα...
Stavroula18. December 2020

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί από το site και τη σελίδα Facebook του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το έργο “Τα Καλτσάκια”. Μια ιστορία γραμμένη από τον Σπύρο Ρουμελιώτη και τον Κοσμά Λαμπίδη σε αφήγηση της Μαρίας Παπαγεωργίου. Λεπτομέρειες για το έργο, τους συντελεστές, αλλά και τα links του livestreaming υπάρχουν στο κείμενο που ακολουθεί.

ΤΑ ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ | ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σάββατο 19/12, στις 18.00
Δωρεάν streaming από το site και τη σελίδα FB του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προσβάσιμο για όλα τα παιδιά.
Πριν από περίπου 3 χρόνια, ο Σπύρος Ρουμελιώτης και ο Κοσμάς Λαμπίδης ξεκίνησαν να γράφουν, μια ιστορία με πρωταγωνιστές κάτι παράξενα πλάσματα, τα καλτσάκια. Χωρίς να έχουν καθόλου στο μυαλό τους που θα οδηγήσει όλο αυτό, άρχισαν να αναπτύσσουν τους χαρακτήρες, την πλοκή, μαζί με μουσικές και τραγούδια.
Ένα συρτάρι που μέσα του κατοικούν καλτσάκια!
Ένα συρτάρι που λύνει τα προβλήματά του αμεσοδημοκρατικά με συνελεύσεις!
Ένα παλιό ξύλινο συρτάρι!
Ο Κοκκινόκαλτσας, ο Καλτσαντόνα, ο Κάλτσαπρος, το Καλτσόν, τα Διδυμάκια, ο Σοσώνης και πολλά πολλά ακόμη καλτσάκια συναποφασίζουν, διαφωνούν, ερωτεύονται και μπλέκουν συνεχώς σε περιπέτειες. Συνοδοιπόροι τους σε αυτή την ιστορία, ένας ηλικιωμένος κύριος με άνοια, ένας σκύλος που έχει μανία να σκίζει κάλτσες και ένας απρόσκλητος επισκέπτης που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.
Στην ομάδα, προστέθηκε ο Σταύρος Ρουμελιώτης όπου με την πολύτιμη βοήθεια του…εγένετο παραμύθι! Τα καλτσάκια όμως, έμειναν στο συρτάρι για 3 χρόνια. Ώσπου φέτος το καλοκαίρι, η Μαρία Παπαγεωργίου -στην οποία είχε παρουσιαστεί το παραμύθι στο παρελθόν- είχε μια πρόταση από το Μέγαρο Μουσικής να αφηγηθεί ένα παραμύθι. Η ιδέα αφορούσε ένα παραμύθι για όλα τα παιδιά, με υπότιτλους, ακουστική περιγραφή και απόδοση στην νοηματική. Το παραμύθι που πρότεινε λοιπόν, ήταν τα Καλτσάκια.
Και κάπου εκεί ξανάρχισαν όλα…
Ο Κοσμάς Λαμπίδης και ο Σταύρος Ρουμελιωτης διασκεύασαν τα αρχικά κείμενα και.. με την πολύτιμη καθοδήγηση του Γκάι Στεφάνου, τις υπηρεσίες της Εμμανουέλας Πατινιωτάκη και της Θεοδώρας Τσαποΐτη, του Ευτύχη Γιαννακούρας, του Μανώλη Μπράτσης και όλων των υπόλοιπων συντελεστών, το παραμύθι μαγνητοσκοπήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και θα προβληθεί το Σάββατο 19/12 στις 18.00…
“Ο Κάλτσασπρος ας πούμε δεν άντεχε να βλέπει λερωμένη κάλτσα. “Όποιος δε θέλει να πλένεται να μένει μακριά μου, θέλω να είναι καθαρή μέχρι και η σκιά μου”, μονολογούσε διαρκώς.
“Μπορεί με τα σαπούνια να κοιμάσαι αγκαλιά, μα όσο και να πλένεσαι δε θα βρεις τη χαρά” , του απαντούσε ο μόνιμος αντίπαλος του, ο Κοκκινόκαλτσας , που δεν αγαπούσε και πολύ τα απορρυπαντικά.
Οι Διδυμόκαλτσες ήταν τα πειραχτήρια.
Όλο ξηλώναν τις κλωστές από τις άλλες κάλτσες,
στον Κάλτσασπρο πετούσανε σκόνη πολλή και σάλτσες.
Το Καλσόν, πανύψηλο και όμορφο σαν μοντέλο,
ο Καλτσαντόνα ο γυναικάς της έλεγε “σε θέλω”.
Να και η Διαόλου Κάλτσα, η επαναστάτρια.
Ιδέες έβαζε πολλές, σε όλα έπαιρνε θέση
και όλο βροντοφώναζε “το σύστημα να πέσει”.
Ο Σοσόνης από την άλλη ήταν ο πονηρός και ο ανακατώστρας.
Λόγια σε όλους έβαζε την ώρα της απλώστρας.”
Σενάριο: Κοσμάς Λαμπίδης, Σπύρος Ρουμελιώτης
Κείμενο: Κοσμάς Λαμπίδης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Σταύρος Ρουμελιώτης
Μουσική/Στίχοι: Κοσμάς Λαμπίδης, Σπύρος Ρουμελιώτης
Αφήγηση, τραγούδι, ακορντεόν, κρουστά: Μαρία Παπαγεωργίου
Κιθάρα, τραγούδι: Σταύρος Ρουμελιώτης
Μεταλλόφωνο, νέι, καλίμπα, τραγούδι: Κοσμάς Λαμπίδης
Σκηνοθετική βοήθεια: Γκάι Στεφάνου
Ακουστική περιγραφή και υποτιτλισμός: Εμμανουέλα Πατινιωτάκη
Απόδοση στη νοηματική: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Ηχοληψία: Ευτύχης Γιαννακούρας
Φώτα: Μανώλης Μπράτσης
Fb:

https://www.facebook.com/meg

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456