Sitiaka is loading for You ...

 

ΠεριβάλονΣήμανση Γεωδιαδρομής 18 ( Έξω Μουλιανά – Λίμνες – Κουκκίστρες – Μέσα Μουλιανά)

Με την βοήθεια των εθελοντριών Lena και Hanna, που αυτή την περίοδο φιλοξενούνται στο Γεωπάρκο της Σητείας, στα πλαίσια της συνεργασίας της Γερμανικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και τα Ελληνικά Γεωπάρκα. Η διαδρομή ξεκινάει από την πλατεία του χωριού των Έξω Μουλιανών ( 382μ.) και συνεχίζει μέσα από τα γραφικά σοκάκια του «Πάνω χωριού» . Εκεί συναντάμε την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με βυζαντινές εικόνες και...
Stavroula22. February 2021
ethelontries geo
Με την βοήθεια των εθελοντριών Lena και Hanna, που αυτή την περίοδο φιλοξενούνται στο Γεωπάρκο της Σητείας, στα πλαίσια της συνεργασίας της Γερμανικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και τα Ελληνικά Γεωπάρκα.
Η διαδρομή ξεκινάει από την πλατεία του χωριού των Έξω Μουλιανών ( 382μ.) και συνεχίζει μέσα από τα γραφικά σοκάκια του «Πάνω χωριού» . Εκεί συναντάμε την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με βυζαντινές εικόνες και επιγραφές του 15ου αιώνα, αλλά και ενετικά κτίρια.
Η διαδρομή συνεχίζεται ανηφορικά προς νότο ακολουθώντας την κορυφογραμμή με όμορφη θέα προς τη Σητεία και τον κόλπου του Μιραμπέλου, μέχρι να φτάσουμε στην τοποθεσία Πόρτες, με ερείπια παλιού οικισμού και εξαιρετική θέα.
Το μονοπάτι συνεχίζει ανηφορικά μέχρι το μικρό αλλά εντυπωσιακό Οροπέδιο των Λιμνών ( 840 μ.) με τα πολυάριθμα πηγάδια , την μικρή λίμνη και το μικρό ορεινό λιβάδι. Στο σημείο αυτό είναι οι πρόποδες του ψηλότερου όρους του Γεωπάρκου, τη Μεγάλη Μούρη ( 1.179 μ.).
Στη συνέχεια το μονοπάτι κατηφορίζει προς την περιοχή Κουκίστρες, διασχίζοντας μια από τα λιγοστές δασικές συστάδες με πρίνους (Quercus coccifera) στο Γεωπάρκο της Σητείας .
Μέσω αγροτικής οδού κατηφορίζει και καταλήγει στα Μέσα Μουλιανά στο κέντρο ενημέρωσης του Γεωπάρκου στη θέση Κεφαλοβρύσι (378μ) .
Το μήκος της διαδρομής είναι 11 χιλιόμετρα, 4 ώρες περπάτημα, το μέγιστο υψόμετρο στα 888 μ. Βαθμό δυσκολίας διαδρομής, 2.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456