Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΔεν κρίνονται πλέον απαραίτητες οι δειγματοληψίες λυμάτων σε Παλαίκαστρο και Σκοπή

Δεν κρίνονται πλέον απαραίτητες οι δειγματοληψίες λυμάτων σε Παλαίκαστρο και Σκοπή σύμφωνα  με ενημερωτικό email που απέστειλε στην ΔΕΥΑΣ η κα Άννα Ψαρουλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας , Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης Επιστημονική Υπεύθυνη ΠΕΔΥ Κρήτης. Για την πρόταση της κας Ψαρουλάκη ενημέρωσε την Επιτροπή Υγείας του Δήμου, στην πρώτη της συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ Σταύρος Συλλιγαρδάκης. Η κα Ψαρουλάκη στήριξε την άποψη της στο γεγονός των μηδενισμένων ιικα δειγμάτων που λαμβάνονται πλέον  από...
Stavroula7. March 2021
διγματα

Δεν κρίνονται πλέον απαραίτητες οι δειγματοληψίες λυμάτων σε Παλαίκαστρο και Σκοπή σύμφωνα  με ενημερωτικό email που απέστειλε στην ΔΕΥΑΣ η κα Άννα Ψαρουλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας , Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης Επιστημονική Υπεύθυνη ΠΕΔΥ Κρήτης.

Για την πρόταση της κας Ψαρουλάκη ενημέρωσε την Επιτροπή Υγείας του Δήμου, στην πρώτη της συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ Σταύρος Συλλιγαρδάκης.

Η κα Ψαρουλάκη στήριξε την άποψη της στο γεγονός των μηδενισμένων ιικα δειγμάτων που λαμβάνονται πλέον  από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Λόγω της πανδημίας έχει δημιουργηθεί το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του κορωνοϊού στα αστικά λύματα πόλεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων συμμετέχουν συγκεκριμένες πόλεις οι οποίες έχουν επιλεγεί από τον ΕΟΔΥ ανάμεσα στις οποίες δεν είναι η Σητεία.

Οι δειγματοληψίες που έγιναν μέχρι σήμερα σε Σητεία, Παλαίκαστρο και Σκοπή έγιναν  μετά από “πίεση”  του Δήμου και λόγω της κρισιμότητας της κατάσταση.

Η κα Ψαρουλάκη ενημέρωσε ότι πλέον θα λαμβάνεται δειγματοληψία μόνο από τη Σητεία μια φορά την εβδομάδα ενώ διαβεβαίωσε ότι εάν παραστεί ανάγκη θα επαναληφθούν δειγματοληψίες όπου χρειαστεί.

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456