Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΈκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σητείας για τους απολυμένους ΕΑΣ Σητείας ζητά η Λαική Συσπείρωση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ     Ο επικεφαλής, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας, Συμεωνίδης Σίμος, κατέθεσε σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου, αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή την διεξαγωγή της εξ’αναβολής δίκης στο πολυμελές πρωτοδικείο Λασιθίου τις επόμενες μέρες σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΑΣ Σητείας. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το...
Stavroula16. March 2021
laiki-sispirosi_0

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

 

Ο επικεφαλής, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας, Συμεωνίδης Σίμος, κατέθεσε σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου, αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή την διεξαγωγή της εξ’αναβολής δίκης στο πολυμελές πρωτοδικείο Λασιθίου τις επόμενες μέρες σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΑΣ Σητείας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει την απαράδεκτη, αντεργατική, αντιλαϊκή προσπάθεια της διοίκησης της ΕΑΣ Σητείας και της Τράπεζας Πειραιώς που απαξιώνει και  κοροϊδεύει κυνικά τις οικογένειες των εργαζομένων της ΕΑΣ Σητείας που ξεπερνούν τα 300 άτομα. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα τους που αφορούν δεδουλευμένα τους και αποζημιώσεις τους ώστε το σχέδιο εξυγίανσης να μην τα συμπεριλάβει με τη νέα πρόταση αλλά να αποδωθούν όλα με βάση την συμφωνία του 2016.

 Μέσα στο σχέδιο περιέχεται η κατάπτυστη, απαράδεκτη, αντιεργατική μεθόδευση της διοίκησης της Ενωσης, της Τράπεζας Πειραιώς και των επενδυτών, για την μη εξόφληση -επί της ουσίας- της οφειλής της Ένωσης προς τους πρώην εργαζόμενους, οφειλή που αγγίζει τα 1.800.000 € και προβλέπεται κούρεμα 80% των δεδουλευμένων αποδοχών και απόδοση άτοκα σε 20 ετήσιες δόσεις(έως το 2040), ενώ οι αποζημιώσεις απόλυσης θα αποδοθούν άτοκα σε 10 ετήσιες δόσεις(έως το 2030). Το πρόγραμμα εξυγίανσης που συμφώνησαν «εν κρυπτώ» το προηγούμενο καλοκαίρι, οι συμβαλλόμενοι ΕΑΣ Σητείας, Τράπεζα Πειραιώς και επενδυτές προβλέπει την προνομιακή μεταχείριση της τράπεζας, στην οποία θα αποδωθούν όλες οι οφειλές της ΕΑΣ σε 15 έτη ενώ των εργαζομένων σε 20 άνισες ετήσιες δόσεις.

Όλοι αυτοί οι “εξυγιαντές” αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο που έστησαν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, μαζί με την ΕΕ (μέσω των “εκσυγχρονισμών” της στρατηγικής της ΚΑΠ) το οποίο πριμοδοτεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στον πρωτογενή τομέα εις βάρος των παραγωγών και των οικογενειών τους. Η πολυδιαφημισμένη αυτή σύμπραξη-Ανώνυμη Εταιρεία όχι μόνο δε «στοχεύει στην σωτηρία της Ένωσης», αλλά επιπλέον κανένα όφελος δεν θα φέρει στον Σητειακό ελαιοπαραγωγό: οι τιμές παραγωγού θα παραμείνουν στα τάρταρα και τα μετάλλια μαζί με τα κέρδη στις τσέπες των μεγαλο-επιχειρηματιών!

Οι Σητειακές και οι Σητειακοί εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες των εργαζομένων της Ένωσης και δεν θα δεχτούν αυτή την κατάφωρη αδικία σε βάρος των συναδέλφων τους. Οι ελαιοκαλλιεργητές καταλαβαίνουν και οι ίδιοι αυτή την «πικρή» γεύση του “εκσυγχρονισμού”-“σωτηρίας” της ΕΑΣ και η δική τους αλληλεγγύη μπορεί να στείλει μήνυμα ότι με τον μόχθο και των ιδρώτα του Σητειακού λαού δεν πρέπει να παίζει κανείς.

 

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456