Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. Κύριε Δήμαρχε . Ημουν σίγουρος ότι η αντίδρασή σας θα εκφραζόταν με ένα κείμενο αυτής της μορφής. Η εγωιστική συμπεριφορά σας ,χωρίς τεκμηρίωση,με επιφανειακή και επιδερμική προσέγγιση των θεμάτων δεν είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων. Οταν αποδίδεις χαρακτηρισμούς αγαπητέ Δήμαρχε πρέπει να τους αιτιολογείς , διαφορετικά οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγορίες που απευθύνεις είναι αβάσιμες και τοξικές και υποδηλώνουν έλλειψη επιχειρημάτων, εκνευρισμό και μισαλλοδοξία. Όσον αφορά τώρα το θέμα...
Stavroula22. March 2021
paterakis foto
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.
Κύριε Δήμαρχε .
Ημουν σίγουρος ότι η αντίδρασή σας θα εκφραζόταν με ένα κείμενο αυτής της μορφής.
Η εγωιστική συμπεριφορά σας ,χωρίς τεκμηρίωση,με επιφανειακή και επιδερμική προσέγγιση των θεμάτων δεν είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων.
Οταν αποδίδεις χαρακτηρισμούς αγαπητέ Δήμαρχε πρέπει να τους αιτιολογείς , διαφορετικά οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγορίες που απευθύνεις είναι αβάσιμες και τοξικές και υποδηλώνουν έλλειψη επιχειρημάτων, εκνευρισμό και μισαλλοδοξία.
Όσον αφορά τώρα το θέμα της δημιουργίας αναπτυξιακού οργανισμού σας καλώ Δήμαρχε να διαβάσετε ή να ακούσετε με προσοχή αυτά που είπα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μην παρασύρεστε από τον εγωισμό που σας διακατέχει.
Ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει κύριε Δήμαρχε -κάτι που εσείς το αποκρύπτετε εντέχνως -ότι η συμμετοχή μας στον αναπτυξιακό οργανισμό που προτείνατε δεν μας απαλλάσσει από το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων που θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος .
Το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ανά υπάλληλο (μηχανικό) της Τεχνικής Υπηρεσίας ή της Πολεοδομίας κυμαίνεται από 20 έως 25.000 ευρώ.
Εάν μετασχηματιστεί ο ΟΑΣ σε αναπτυξιακό οργανισμό, τότε το κόστος μισθοδοσίας δεν θα επιβαρύνει τον Δήμο αλλά θα καλύπτεται από τα ίδια έσοδα που έχει o ΟΑΣ από τα αιολικά πάρκα που είναι ιδιοκτήτης και μέτοχος.
Εμείς επιμένουμε ότι είναι δυνατός ο μετασχηματισμός του ΟΑΣ σε αναπτυξιακό οργανισμό ,παραθέτοντας σχετική νομοθεσία η οποία αναφέρεται στο καταστατικό του αναπτυξιακού οργανισμού που ΕΣΕΙΣ μας παραδώσατε.
Διαβάστε το προσεκτικά….
Εσείς οχυρώνεστε πίσω από μία γνωμοδότηση ενός ιδιώτη νομικού ,την οποία μάλιστα ζητήσατε ένα χρόνο μετά την έναρξη ισχύος του νόμου ,δηλαδή στις 5/3/21 !!!
Ενημερωτικά σας λέω Δήμαρχε ότι άλλοι νομικοί τους οποίους, εμείς ρωτήσαμε διαφωνούν με την νομικό που εσείς απευθυνθήκατε.
Αλήθεια Δήμαρχε ,γιατί δεν ρωτήσατε γραπτώς για αυτό το θέμα ,τον νομικό σύμβουλο του Δήμου ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος με βάσει τον νόμο;
Αν πάλι δεν θέλατε ή δεν σας ικανοποιούσε η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου ,γιατί δεν απευθυνθήκατε στο Υπουργείο ;
Ο νόμος ισχύει από 11/3/ 2020. Ενα χρόνο τώρα τι κάνατε; ΤΙΠΟΤΑ.
Περιμένατε την τελευταία στιγμή να συρθείτε πίσω από τα συμφέροντα άλλων, αντί να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία και να αξιοποιήσετε μία μοναδική ευκαιρία, μετασχηματίζοντας τον ΟΑΣ σε αναπτυξιακό οργανισμό ,διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου.
Να σας θυμίσω κύριε Δήμαρχε ότι και άλλη φορά είχατε επικαλεστεί μία νομική γνωμοδότηση και αποδείχτηκε -με έγγραφο του Υπουργείου που εμείς προκαλέσαμε -ότι κάνατε λάθος .
Εμείς και τότε σας είχαμε προειδοποιήσει για τη λάθος ερμηνεία που δίνατε ,αλλά δεν μας είχατε και πάλι ακούσει.
Κύριε Δήμαρχε, νομίζω ότι για την δυνατότητα μετατροπής του ΟΑΣ σε αναπτυξιακή οργανισμό επιβάλλεται να ερωτηθεί ο νομικός σύμβουλος του Δήμου .
Αν δεν το κάνετε τότε θα πρέπει να ερωτηθεί το αρμόδιο Υπουργείο, με ερώτημα βέβαια το οποίο θα συνταχθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο .
Έχετε το πολιτικό θάρρος να το κάνετε ;
Εάν και πάλι αρνηθείτε θα το επιδιώξουμε εμείς.
Και βέβαια εάν αποδειχθεί ότι κάνω λάθος θα ζητήσω δημόσια συγνώμη .
Εσείς τι θα κάνετε αν αποδειχθεί ότι έχω δίκιο;
Μη ξεχνάτε κ.Δήμαρχε ότι η αμέλεια στην διαχείριση των Δημοτικών υποθέσεων δεν παραγράφεται …
Οσον αφορά την συναίνεση και ενότητα την οποία επικαλείστε νομίζω ότι η μέχρι τώρα πρακτική σας αποδεικνύει το αντίθετο. Από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας αποκλείσατε από τις βασικές επιτροπές του Δήμου ακυρώνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η παρουσία μας στις επιτροπές αυτές θα βοηθούσε τα μέγιστα.
Στη συνέχεια μας αποκλείσατε από τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του Δήμου με μία παράνομη διαδικασία που ακολουθήσατε στη συγκρότησή τους. ( Δεν το καταγγείλαμε διότι δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα νομιμότητας στη λειτουργία τους)
Μας εκδιώξατε ,με σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης- ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας μας – από τον ΟΑΣ, χωρίς λόγο και αιτία .
Πρωτοτυπήσατε γιατί για ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά του ΟΑΣ έγινε αντικατάσταση του Δ.Σ με έκτακτη γενική συνέλευση πριν τη λήξη της θητείας του…
Αθετήσατε τη γραπτή συμφωνία με την παράταξη του κυρίου Καραμανωλάκη όταν πια δεν σας ήταν απαραίτητος, αφού είχατε εξαγοράσει τα δύο μέλη της παράταξής του με τον διορισμό τους στις δύο θέσεις των αντιδημάρχων.
Έτσι φαίνεται αντιλαμβάνεστε εσείς τη συναίνεση και την ενότητα κύριε Δήμαρχε.
Η απαξίωση μιας παράταξης είναι στην ουσία απαξίωση της Δημοκρατίας.
Στις υγιείς Δημοκρατίες όλοι πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο.
Κανείς δεν επιθυμεί το κακό του Δήμου.
Θεόδωρος Πατεράκης
Δημοτικός σύμβουλος

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456