Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΠρόεδρος ΔΕΥΑΣ: “Η ΔΕΥΑΣ εγγυάται για την ποιότητα του πόσιμου νερού του Δήμου”

Mε αφορμή την κουβέντα που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για την ποιότητα του πόσιμου νερού στον Δήμο Σητείας και για το αν από πλευράς ΔΕΥΑΣ γίνονται τα προβλεπόμενα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ Σταύρος Συλλιγαρδάκης τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ.  “Θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί σε ότι λέμε ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε κάτι τόσο ευαίσθητο όπως το νερό το οποίο  έχει άμεση σχέση με την υγεία των δημοτών. Δεν θα πρέπει...
Stavroula29. March 2021

Mε αφορμή την κουβέντα που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για την ποιότητα του πόσιμου νερού στον Δήμο Σητείας και για το αν από πλευράς ΔΕΥΑΣ γίνονται τα προβλεπόμενα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ Σταύρος Συλλιγαρδάκης τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ. 

“Θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί σε ότι λέμε ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε κάτι τόσο ευαίσθητο όπως το νερό το οποίο  έχει άμεση σχέση με την υγεία των δημοτών. Δεν θα πρέπει να δημιουργούμε αναστάτωση χωρίς λόγο. Η ΔΕΥΑΣ ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο που εφαρμόζετε σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας και αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να εγγυόμαστε για την ποιότητα και καθαρότητα του πόσιμου νερού στον Δήμο. Οι μετρήσεις εντός της πόλης της Σητείας γίνονται κάθε μήνα, ενώ στις μεγάλες τοπικές κοινότητες κάθε δυο μήνες και στις μικρότερες κάθε τέσσερις μήνες. Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι διαθέσιμα για τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο μέσω της εφαρμογής (https://edeya.gr/) που μπορεί να κατεβάσει στο κινητό του”.

Η ΔΕΥΑΣ μια δημοτική επιχείρηση ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο Δήμο, αυτάρκης με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, έχει καταφέρει να είναι αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα, όπως λέει ο κ Συλλιγαρδάκης, παρά το ότι από το 2011 δεν έχει δεχθεί κανενός είδους ενίσχυση είτε όσων αφορά το προσωπικό της ούτε όσων αφορά τον εξοπλισμό της, μηχανικό και τεχνολογικό και βέβαια ούτε όσων αφορά τους πόρους της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ Συλλιγαρδάκης στο έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας , όπως είπε, για τον Δήμο  και αφορά την αξιοποίηση της γεώτρησης της Ρίζας.

“Είναι ένα έργο πνοής για τον Δήμο αφού θα μας επιτρέψει να έχουμε επάρκεια νερού για τα επόμενα 50-60 χρόνια ακόμα και αν δεν υπάρξουν βροχοπτώσεις. Η πρόταση είναι ήδη έτοιμη και ευελπιστούμε ότι εντός δυο μηνών θα έχει γίνει η ένταξη  με στόχο την ολοκλήρωση του μέσα σε αυτή τη δημοτική θητεία”.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456