Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΜεγάλη διάκριση για το Γυμνάσιο Χανδρά

Συγχαίρουμε την ομάδα του σχολείου μας που για 3η συνεχή  χρονιά συμμετείχε  στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων OLYMPIAD 2021. Οι μαθητές μας κατέκτησαν την 26η θέση (21η με τις ισοβαθμίες) με βαθμολογία 86,25/100 ανάμεσα σε 136 σχολεία από 25 χώρες της Ευρώπης, ενώ ανάμεσα στις ομάδες από την Ελλάδα  κατέκτησαν τη 2η  θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές της Α & Β τάξης και ανταγωνίστηκε επάξια μαθητές μεγαλύτερων τάξεων...
Stavroula29. March 2021
φωτο 1

Συγχαίρουμε την ομάδα του σχολείου μας που για 3η συνεχή  χρονιά συμμετείχε  στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων OLYMPIAD 2021. Οι μαθητές μας κατέκτησαν την 26η θέση (21η με τις ισοβαθμίες) με βαθμολογία 86,25/100 ανάμεσα σε 136 σχολεία από 25 χώρες της Ευρώπης, ενώ ανάμεσα στις ομάδες από την Ελλάδα  κατέκτησαν τη 2η  θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές της Α & Β τάξης και ανταγωνίστηκε επάξια μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ή Λυκείων καθώς και ιδιωτικών σχολείων

Ο διαγωνισμός διεξήχθη την Παρασκευή 19/02/2021 και ώρα 9:00 GMT on-line στην Αγγλική Γλώσσα ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη και είχε δύο σκέλη:

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά από την πλατφόρμα για θέματα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων (Πυρκαγιές, Χημικά ατυχήματα, Άνοδος της Επιφάνειας της Θάλασσας, Πλημμύρες, Ηφαιστειογενείς εκρήξεις) απάντησαν σε 50 ερωτήσεις στην πλατφόρμα του διαγωνισμού στα Αγγλικά στις 19/02/2021. Νωρίτερα, έγραψαν μία έκθεση με τίτλο  “Motivation for taking Action” όπου παρουσίασαν περιπτώσεις Φυσικών Καταστροφών από την περιοχή μας και πρότειναν λύσεις.

Στόχοι του Διαγωνισμού είναι:

  • η Προώθηση μίας κουλτούρας ασφάλειας στους ανθρώπους της νέας γενιάς,
  • η Συνειδητοποίηση των επιπλοκών των ενεργειών τους και του τρόπου σκέψης τους
  • η Αντικατάσταση του φόβου με μία κουλτούρα προετοιμασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάξαμε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό στη διδασκαλία των μαθημάτων (Φυσική,  Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία και Αγγλικά) με σκοπό να δημιουργήσουμε ενημερωμένους πολίτες που να μπορούν να αναλάβουν δράση για την προστασία τους και την προστασία της περιοχής τους και της χώρας τους.

 

Η ομάδα μας: “Active Students, Active Citizens of Chandras”

Α΄ τάξη         Αγκιναρασταχάκης Νικόλας, Μοζάκη Στεφανία

B τάξη             Ζαφειράκη Νικολέτα, Ζερβάκης Μιχάλης,                                                                 Κοντολαιμάκη Βάλια, Κουνδουράκη Μαρία.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:   Παπαδάκη Μαρία ΠE04.05 MSc Γεωλόγος

Χρηστάκη Αγγελική ΠΕ06 ΜΕd Αγγλικής Γλώσσας

Από το 1987, η Ανοικτή Μερική Συμφωνία για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών (EUR-OPA) υπό την αιγίδα της European and Mediterranean Major Hazards Agreement, αποτελεί την πλατφόρμα συνεργασίας, στους κόλπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταξύ 25 χωρών της Ευρώπης και της Νότιας Μεσογείου. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε συνεργασία με την Κυπριακή Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456