Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητεία48 ωρη απεργία και στο ΕΦΚΑ Σητείας

Ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ  (6 και 7 Απριλίου), αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ και της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στην επίθεση που δέχεται, για μία ακόμη φορά, η Κοινωνική Ασφάλιση, όσο και στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον ΕΦΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η ΠΟΣΕ ΙΚΑ είχαν χαρακτηρίσει τουλάχιστον ανεδαφική κι επικίνδυνη για την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος...
Stavroula6. April 2021

Ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ  (6 και 7 Απριλίου), αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ και της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στην επίθεση που δέχεται, για μία ακόμη φορά, η Κοινωνική Ασφάλιση, όσο και στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η ΠΟΣΕ ΙΚΑ είχαν χαρακτηρίσει τουλάχιστον ανεδαφική κι επικίνδυνη για την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος την απόφαση του υπουργού Εργασίας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της έκδοσης  συνταξιοδοτικών αποφάσεων από «πιστοποιημένους» δικηγόρους και λογιστές.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

  • Διεκδικούμε Δημόσιο, Καθολικό, Υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεσες προσλήψεις με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων εργασίας από μόνιμο προσωπικό και ειδική πρόνοια για τους πρόσφατα απολυμένους συμβασιούχους συναδέλφους μας.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ώστε να σταματήσει πια η «ομηρεία» του φορέα μας από τις διαθέσεις των εκάστοτε εργολάβων των συνεργείων καθαριότητας, κι επισταμένη μέριμνα για την υγιεινή και την καθαριότητα των χώρων εργασίας μας και των χώρων υποδοχής του συναλλασσόμενου κοινού, κάτι που είναι αυτονόητη απαίτηση, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.
  • Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων (από το 1998) υπολογιστών μουσειακού επιπέδου, με σύγχρονους που θα διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνέχιση της προσπάθειας για περαιτέρω εμπλουτισμό των ήδη υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών, με νέες.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021, η αυτοματοποιημένη ψηφιακή έκδοση των συντάξεων, στα πλαίσια του συστήματος  Ατλας. Ενοποίηση όλων των πληροφοριακών συστημάτων στον  e-ΕΦΚΑ.
  • Δημιουργία ενιαίου κανονισμού ασφάλισης και παροχών, διαφορετικά η ενοποίηση των ταμείων είναι άνευ ουσίας και σημασίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου κ Παύλος Χριστοδουλάκης μίλησε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456