Sitiaka is loading for You ...

 

OΑρθρογραφίαΕπί τον τύπον των ήλων κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε

Σητεία 18/4/2021     Με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσα τις συνεντεύξεις των κυρίων Δημάρχου και του αγαπητού φίλου( το εννοώ) Αντιδημάρχου κ. Μακρυνάκη, μιας και η ενημέρωση δεν καθίσταται δυνατή με άλλο τρόπο. Ομολογώ ότι εξεπλάγην από τα λεγόμενα τους. Ο κ. δήμαρχος και ο κ. Αντιδήμαρχος είπαν  επί λέξη  πως παρέλαβαν   «  7-8 γεωτρήσεις οι οποίες ήταν ανενεργές λόγω προβλημάτων, ίσως και περισσότερες», η αλήθεια όμως σύμφωνα με τα έγραφα είναι άλλη. Σας...
Stavroula19. April 2021
terzis foto

Σητεία 18/4/2021

    Με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσα τις συνεντεύξεις των κυρίων Δημάρχου και του αγαπητού φίλου( το εννοώ) Αντιδημάρχου κ. Μακρυνάκη, μιας και η ενημέρωση δεν καθίσταται δυνατή με άλλο τρόπο.

Ομολογώ ότι εξεπλάγην από τα λεγόμενα τους. Ο κ. δήμαρχος και ο κ. Αντιδήμαρχος είπαν  επί λέξη  πως παρέλαβαν   «  7-8 γεωτρήσεις οι οποίες ήταν ανενεργές λόγω προβλημάτων, ίσως και περισσότερες», η αλήθεια όμως σύμφωνα με τα έγραφα είναι άλλη.

Σας παραθέτω κάποιες πληροφορίες,  τις οποίες είτε δεν τις γνωρίζετε, είτε τις αποκρύπτετε, όπως την 1408/1-3-2019 περίληψη διακήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση εργασίας συντήρησης αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων Δήμου Σητείας. Όπως επισης  και την κατακύρωση  που έγινε με την   υπ.αριθ. 11/ 18 – 4 -2019 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής,  με ποσό 126,374,34 ευρώ.

Εσείς αναλάβατε καθήκοντα, αν θυμάμαι καλά,  1/9/2019, άρα όλες οι ενέργειες έγιναν από άλλους μάλλον, εκτός και αν έχετε άλλη άποψη. Την άμεση παρέμβαση του αναδόχου για την αποκατάσταση και συντήρηση των γεωτρήσεων το μαρτυρούν τα 757/2019  και 886/2019  εντάλματα  πληρωμής για τις εργασίες του στις γεωτρήσεις  Τουρλωτής ,Αρμένων, Μεσα Μουλιανών και  Μέλισσες Σκοπής, Κεφαλοβρύσι Χαμεζίου αντίστοιχα.

Τα παραπάνω υποδηλώνουν πως ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες μετά την ανάθεση για την συντήρηση των γεωτρήσεων, δηλαδή παραλάβατε μια ενεργή σύμβαση. Αν κατά την άποψη σας  φταίμε εμείς για την δική  σας αδυναμία προγραμματισμού και σχεδιασμού της συντήρησης των γεωτρήσεων και διαχείρισης  της ενεργής σύμβασης, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας, είναι δικό σας θέμα.

Με αφορμή την αναφορά στα καθήκοντα σας, καλό θα είναι να γνωρίζεται πως καθήκον σας είναι να ενημερώνετε κυρίως τους πολίτες που κληθήκατε να υπηρετείται και όχι να παραπληροφορείτε όπως στην παραπάνω περίπτωση.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ. Μακρυνάκη θα διαφωνήσω στην αναφορά του πως οι χρηματοδοτήσεις  ήταν ευκολότερο να αντληθούν την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όπως και στο ότι παρά την εξασφάλιση από την πλευρά μας χρηματοδοτήσεων δεν υπήρχαν μελέτες. Μάλλον η λογική της διεκδίκησης χρημάτων ήταν βασική πολιτική μας, ενώ από ότι φαίνεται δεν αποτελεί προτεραιότητα για εσάς. Στην αναφορά για ύπαρξη μελετών, σας υπενθυμίζω τις ώριμες  ( ολοκληρωμένες)  μελέτες που συνοδεύονται και από χρηματοδότηση :

  • για την ανέγερση του δημαρχείου με τεύχη δημοπράτησης (4.700.000 ευρώ)
  • αναβάθμιση βιολογικού Παλαικάστρου (6.500.000 ευρώ)
  • Πλανητάριο –Αστροσχολείο ( 700.000 ευρώ)
  • αναβάθμιση βιολογικού Σητείας (3,132,000 ευρώ )
  • Προμήθεια οργάνων για 15 παιδικές χαρές (264,000 ευρώ)
  • Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη στην περιοχή Παπαγιαννάδων ( 560,000 ευρώ)
  • αποκατάσταση δημοτικής –αγροτικής οδοποιίας λόγω θεομηνίας (ήταν σε εξέλιξη) ( 155,000 ευρώ)
  • επανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης ( 245,000 ευρώ)
  • δημοτική αγροτική οδοποιία με ολοκληρωμένες Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις δηλαδή με εγκρίσεις από αρχαιολογία και δασικό ( 400.000 ευρώ)
  • αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός δικτύων άρδευσης Μόχλους ,Σταυρωμένου και Περβολακίων ( 987.000 ευρώ)
  • την προμήθεια απορριμματοφόρων και πλυντηρίου κάδων (400.000 ευρώ) κ.α πολλά,

Ενώ σε όλο τον δήμο έχουν εκδοθεί περιβαλλοντικοί όροι για την οδοποιία για όλο το Αγροτικό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου.

Για άλλες μελέτες π.χ. τη μελέτη της οδού Καραβελάκη ( μπροστά από το τελωνείο) , την μελέτη βιοκλιματικής  ανάπλασης της πλατείας, την μελέτη μηκοτομής στα κόκκινα, μελέτη ανάπλασης παραλιακού μετώπου, μελέτη ανάπλασης παραλιακού μετώπου Ξεροκάμπου, μελέτη ανάπλασης στην οδό Λεθιωτάκη,  ούτε λόγος. Κατά τα άλλα περί άλλων τυρβάζετε( για να χρησιμοποιήσω μια αγαπημένη έκφραση του κ. Δημάρχου).

Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως , πάνω από 17 εκατομμύρια ήταν με ολοκληρωμένες μελέτες γι αυτό και δημοπρατηθήκαν ή τείνουν να δημοπρατηθούν με ανεξήγητη καθυστέρηση, στην λογική της συνέχειας που διέπει την λειτουργία του δήμου όπως ευαγγελίζεστε αλλά δεν πρεσβεύεται τελικά.

Προφανώς ασπάζεστε την  εσφαλμένη άποψη του κ. Παπαδάκη για έλλειψη μελετών. Οφείλετε να γνωρίζετε πως τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, πρέπει να συνοδεύονται  κατά την υποβολή τους και την ένταξη τους από μελέτη.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε για το κατεστραμμένο και τεράστιο αρδευτικό δίκτυο. Του υπενθυμίζω πως ήδη έχει επενδυθεί ποσό περίπου 4.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Μπαλτατζής, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  αλλά και από ιδίους πόρους του Δήμου.

Τέλος, στάθηκε στην καθαριότητα και την αποκομιδή, η οποία γίνεται με καινούργια απορριμματοφόρα , περισσότερα στον αριθμό, με πλυντήριο κάδων και καινούργια μηχανήματα έργου, ο νοών- νοείτω.

Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον φίλο μου(το εννοώ) κύριο Μακρυνάκη και δεν είναι άλλο πως όταν είσαι σε θέση ευθύνης είναι διαφορετικά από το να σχολιάζεις μόνο.

 

Λεωνίδας Τερζής Δημοτικός

Σύμβουλος Σητείας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456