Sitiaka is loading for You ...

 

ΕθελοντισμόςΨάχνοντας την Καρέτα Καρέτα στην παραλία της Σητείας

Με όμορφες στιγμές αλλά και γνώση προσπαθούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της Σητείας να κλείσουν αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται. Μια αξέχαστη εμπειρία, για τα παιδιά της 1ης και 2ας τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, ήταν αυτή της συνάντησης τους με τους Εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στην παραλία της Σητείας. Η σκέψη ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα. Ο στόχος να βρουν...
Stavroula20. June 2021

Με όμορφες στιγμές αλλά και γνώση προσπαθούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της Σητείας να κλείσουν αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται.

Μια αξέχαστη εμπειρία, για τα παιδιά της 1ης και 2ας τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, ήταν αυτή της συνάντησης τους με τους Εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στην παραλία της Σητείας. Η σκέψη ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα. Ο στόχος να βρουν μια φωλιά. Και τα κατάφεραν.

Η προσπάθεια μύησης και ευαισθητοποίησης στην προστασία του περιβάλλοντος και στην δάσωση της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα από τους Εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα Σητείας έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κάθε χρόνο και περισσότεροι, κάθε χρόνο και πιο δραστήριοι οι απλοί πολίτες που στηρίζουν το έργο τους.

Όμως “όλα ξεκινούν από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα οποία ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο” υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ομάδας των εθελοντών κ Νίκος Μαράκης.

Αν και οι  κλιματολογικές συνθήκες διαφοροποίησαν το φετινό πρόγραμμα της χελώνας, διαπιστώνοντας καθυστέρηση στις εξόδους της, η χρονιά διαφαίνεται καλή. Έχουν εντοπιστεί ήδη δυο φωλιές στην παραλία του Ανάλουκα.

13ος χρόνος δράσης της ομάδας και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσουν ένα νέο επισκέπτη. Σε λίγο καιρό ίσως έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Σελίνη. Η Σελίνη είναι η φώκια monachous -monachous η οποία γεννήθηκε με πανσέληνο στην περιοχή της Σητείας πέρσι τον Σεπτέμβριο.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456