Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΗ πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού στην περιοχή της Σητείας

100 στέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, εντός του αιολικού πάρκου Αχλαδίων, κατέκαψε η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ στις 10.20 και  βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. 10 οχήματα και περίπου 20 πυροσβέστες, από Σητεία, Χανδρά, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, και Ηράκλειο κλήθηκαν να συνδράμουν στο περιστατικό που ευτυχώς λόγω και των καιρικών συνθηκών τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα. Το μεγαλύτερο βάρος της κατάσβεσης ανέλαβαν τα πεζοπόρα τμήματα αφού το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε την πρόσβαση οχημάτων. Πεζοπόρα τμήματα...
Stavroula1. July 2021
φοτττ

100 στέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, εντός του αιολικού πάρκου Αχλαδίων, κατέκαψε η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ στις 10.20 και  βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

10 οχήματα και περίπου 20 πυροσβέστες, από Σητεία, Χανδρά, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, και Ηράκλειο κλήθηκαν να συνδράμουν στο περιστατικό που ευτυχώς λόγω και των καιρικών συνθηκών τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα.

Το μεγαλύτερο βάρος της κατάσβεσης ανέλαβαν τα πεζοπόρα τμήματα αφού το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε την πρόσβαση οχημάτων.

Πεζοπόρα τμήματα από την υπηρεσία Ηρακλείου και ομάδες εθελοντών από την ΕΔΕΑΚ και τον Ερυθρό Σταυρό βρέθηκαν στο σημείο ενώ και υδροφόρα του Δήμου παρείχε βοήθεια.

Παρόν στην κατάσβεση ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Λασιθίου κ κ Μητσιογιάννης, Ιεράπετρας Καλλιοτζής και ο επικεφαλής του πυροσβεστικου κλιμακίου Σητείας κ Καπετανάκης.

Στο σημείο παραμένουν 4 οχήματα και 8 άνδρες αφού η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι υπό μερικό ελεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456