Sitiaka is loading for You ...

 

ΠολιτισμόςΣΤΕΓΗ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ – Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2021

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος συνεχίζει τη δραστηριότητα της και το καλοκαίρι με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.   Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Κιουρτσάκη   Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021, Ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο Σητείας.   Ο Δήμος Σητείας, η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος και οι Εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Κιουρτσάκη, με τίτλο Το θαύμα και η τραγωδία – Το Εικοσιένα από  τον κόσμο του Ομήρου στην παγκόσμια επαρχία. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με...
Stavroula6. July 2021
stegi vitsentzos foto ok

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος συνεχίζει τη δραστηριότητα της και το καλοκαίρι με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

  1. Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Κιουρτσάκη

 

Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021, Ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο Σητείας.

 

Ο Δήμος Σητείας, η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος και οι Εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Κιουρτσάκη, με τίτλο Το θαύμα και η τραγωδία – Το Εικοσιένα από

 τον κόσμο του Ομήρου στην παγκόσμια επαρχία. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με τον Αντώνη Ανηψητάκη, συνδιαχειριστή της Στέγης, το τελευταίο του βιβλίο, όπου στοχάζεται και βλέπει το Εικοσιένα με το φακό του ανθρωπολόγου – λογοτέχνη.

Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στο χώρο της εκδήλωσης.

 

  1. Παρουσίαση της 3ης έκδοσης της ποιητικής συλλογής “Δίφορα”, τόμος Ι, του Κωστή Φραγκούλη.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, Ώρα 8:00 μ.μ. στο καφέ Μαρίνα Ηρακλείου.

 

Η παρουσίαση στο Ηράκλειο γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, Ώρα  8:00μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο Σητείας

Η παρουσίαση στη Σητεία γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας.

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος επιμελήθηκε και παρουσιάζει την 3η Έκδοση της ποιητικής συλλογής του Κωστή Φραγκούλη Δίφορα, ενός από τα σημαντικότερα ποιητικά δημιουργήματα της Κρητικής Λογοτεχνίας. Έγινε προσπάθεια να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο στις προηγούμενες εκδόσεις που ο Κωστής Φραγκούλης είχε στοιχειοθετήσει στο τυπογραφείο του. Περιέχει τον πρόλογο του αλησ

μόνητου διακεκριμένου φιλόλογου Μενέλαου Παρλαμά, φίλου του ποιητή. Την παρούσα έκδοση

χαιρετίζει με κείμενό της η Ρέα Γαλανάκη.
Στην παρουσίαση συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Νίκος Ψιλάκης, φίλος και συνάδελφος του ποιητή, ο ανιψιός του Νίκος Πετράκης, π. δήμαρχος Σητείας, οι φίλοι του, ο γιατρός Γιώργης Μαρκάκης και ο φαρμακοποιός Γιάννης Χλουβεράκης. Θα συντονίσει η πανεπιστημιακός Τάνια Μαρκάκη. Την σκηνοθετική επιμέλεια των παρουσιάσεων έχει ο Μιχάλης Γιαννακάκης.

 

  1. Συναυλία με το συγκρότημα Πριγκηπέσσα.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, Ώρα 9:00 μ.μ. στο Φρούριο Καζάρμα

Το συγκρότημα Πριγκηπέσσα ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στη Σητεία για την πρώτη από τις δύο συναυλίες στην πόλη μας, με ρεμπέτικο και λαϊκό ρεπερτόριο. Το οκταμελές μουσικό σχήμα αποτελείται από την συμπατριώτισσα μας Μαρία Φραγκούλη και τον Χρήστο Μαστέλλο στο τραγούδι, τον Τριαντάφυλλο Χαλκιά στο μπουζούκι, τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν, τον Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, το Νίκο Ταλέα στο πιάνο και στο μπαγλαμά, το Δημήτρη Σφίγγο στην κιθάρα και το Μίλτο Τσαλιγόπουλο στο κοντραμπάσο.

 

  1. Παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Στέφανου Κακλαμάνη.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, 9:00 μ.μ. στο Φρούριο Καζάρμα

 

Ο καθηγητής Στέφανος Κακλαμάνης με την παρουσίαση του βιβλίου του “Η κρητική ποίηση στα χρόνια της Αναγέννησης (14ος-17ος αι.)” στο ενετικό φρούριο Καζάρμα σε συνεργασία με τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος επιχειρούν να αναβιώσουν κάτι από το κλίμα της Κρητικής Αναγέννησης, η οποία έφτασε στην κορύφωσή της με το Βιτσέντζο Κορνάρο και τον Ερωτόκριτο.

Την εκδήλωση θα συνοδεύει μουσικά με το βιολί του ο Κυριάκος Γκουβέντας, ενώ θα απαγγελθούν και αποσπάσματα από έργα της κρητικής ποίησης που ανθολογούνται στο βιβλίο.

 

  1. Βαρκαρόλα με το συγκρότημα Πριγκηπέσσα

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, 9:00 μ.μ. Μαρίνα Σητείας (Ρακάδικα)

Το συγκρότημα Πριγκηπέσσα, θα βρεθεί εν πλω στη μαρίνα της πόλης (Ρακάδικα) για μια δεύτερη συναυλία στην πόλη μας,  δίνοντας μια πρωτότυπη μουσική νότα στο Σαββατόβραδο.

 

  1. Έκθεση φωτογραφίας για τον αρχαιολογικό χώρο του Πετρά.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2021 – Παρασκευή 05 Αυγούστου 2021, 6:00 μ.μ.- 9:00 μ.μ. στο ισόγειο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος

 

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας εκθέτουν φωτογραφικό υλικό του αρχείου της Δρ. Μεταξίας Τσιποπούλου, επίτιμης διευθύντριας του ΥΠΠΟΑ,

από τις επί σειρά ετών ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρου του Πετρά.  Η έκθεση εστιάζει στα πρόσωπα που μόχθησαν στις ανασκαφές.

 

  1. Έκθεση γκραβούρας “Τα πλοία του 1821”

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2021 – Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. στο ισόγειο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος

 

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας  εκθέτουν μια σπάνια συλλογή του συλλέκτη συντοπίτη μας Γιάννη Καφετζάκη με γκραβούρες που απεικονίζουν τα πλοία του ’21.

 

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος είναι δωρεάν.

Όπως θα προσέξατε πολλές εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας με τον οποίο η Στέγη από τη στιγμή της ίδρυσης της επιδιώκει συμπόρευση με στόχο την πολιτισμική αναβάθμιση της Σητείας.

Θυμίζουμε τη στήριξη που παρείχαμε πέρσι στο Δήμο για την συναυλία κλασικής μουσικής που διεύθυνε ο συντοπίτη μας Γιάννη Πρωτόπαπα και την παράσταση Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή.

Φέτος θα στηρίξουμε τη συναυλία με θέμα “Οι Δοξαριές του Καλογερίδη συναντούν την Κλασική Μουσική” που θα ενορχηστρώσει και θα διευθύνει ο Γιάννης Πρωτόπαπας.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2021, Καζάρμα  9:15 μ.μ.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2021, Τουρλωτή  9:15 μ.μ

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456