Sitiaka is loading for You ...

 

OΑρθρογραφία“ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΑΣ”

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΑΣ Του Παντελή Πετυχάκη Παρακολούθησα την πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Για το θέμα της διαμαρτυρίας για την κατάργηση του γραφείου ΕΦΚΑ στη Σητεία, ο Δήμαρχος πρότεινε την συνεργασία για κοινό αγώνα με τον Δήμο Ιεράπετρας. Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας επέμειναν να γραφεί στα   πρακτικά ότι πέρα από την συνεργασία με την Ιεράπετρα, και μόνος του ο Δήμος Σητείας να κάνει ιδιαίτερες ενέργειες. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι...
Stavroula6. August 2021
ΠΑΝΤΕΛΗς
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΑΣ

Του Παντελή Πετυχάκη

Παρακολούθησα την πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Για το θέμα της διαμαρτυρίας για την κατάργηση του γραφείου ΕΦΚΑ στη Σητεία, ο Δήμαρχος πρότεινε την συνεργασία για κοινό αγώνα με τον Δήμο Ιεράπετρας. Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας επέμειναν να γραφεί στα   πρακτικά ότι πέρα από την συνεργασία με την Ιεράπετρα, και μόνος του ο Δήμος Σητείας να κάνει ιδιαίτερες ενέργειες.

Κατά την γνώμη μου αυτό είναι αντιδεοντολογικό και προσβάλει και τον συνεργαζόμενο. Όμως κύριοι της αντιπολίτευσης κανείς δεν αποκλείει το δικαίωμα της προβολής, (όποτε χρειασθεί), νέων επιχειρημάτων για την υποστήριξη των διεκδικήσεων του . Είναι μέγα λάθος να δημοσιοποιείς τους σχεδιασμούς σου εκ των προτέρων. Με την ευκαιρία  για  το ίδιο θέμα μεταφέρω μια μου σκέψη: Εάν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες και επιμένουν οι αρμόδιοι στην κατάργηση του γραφείου  ΕΦΚΑ και ίσως αύριο  και την κατάργηση του γραφείου συγκοινωνιών, να τεθεί το θέμα: αφού η εφορία πήγε στον Άγιο Νικόλαο , ο ΕΦΚΑ να είναι στην Σητεία για όλο τον νομό και εάν  το γραφείο συγκοινωνιών καταργηθεί  να είναι στην Ιεράπετρα για όλο τον Νομό. Ίση μεταχείριση  των πολιτών όλου του Νομού.

Για το μέγα θέμα της υποβάθμισης του αεροδρομίου μας ο κ. Πατεράκης δήλωσε ότι είχε άριστη σχέση με την πολιτική αεροπορία επί της Δημαρχίας του.

Να  μας πεί  λοιπόν  ο κ. Πατεράκης τι έκανε  όταν υπεγράφει η απαράδεκτη σύμβαση με την εταιρεία κατασκευής  του αεροδρομίου στο  Καστέλι με την οποία αποκλείεται η ανάπτυξη του αεροδρομίου μας;

Όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι κ. Πατεράκη υλοποίησαν τον πρώτο όρο του συμβολαίου παραχώρησης του αεροδρομίου από την Περιηγητική στο Δήμο Σητείας το 1984 και μερίμνη  τους το αεροδρόμιο επεκτάθηκε σύμφωνα με την αρχική μελέτη.

Εσύ κ. Πατεράκη που τα βρήκες όλα έτοιμα και έκανες τα εγκαίνια δεν κατάφερες παρά τις κατά καιρούς δημόσιες δεσμεύσεις σου να υλοποιήσεις τον δεύτερο όρο του συμβολαίου   και να βάλεις ένα καρφί να κρεμάσεις την πινακίδα στον νέο αεροσταθμό όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο η οποία γράφει … το πρώτο αεροδρόμιο κατασκευάστηκε μερίμνη και δαπάνες τηςΠεριηγητική Λέσχης Σητείας.

Και τούτο για παραδειγματισμό των νεότερων γενεών.

Αντίθετα χρησιμοποίησες το αξίωμα του Δημάρχου, δεν έστειλες πρόσκληση στα εγκαίνεια του αεροσταθμού στην Περιηγητική Λέσχη για να εκτονώσεις τις προσωπικές σου διενέξεις με ορισμένα μέλη .

Ακόμα αφού με ενέργειες της Περιηγητικής ενημερώθηκε  το Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε  θέση και  πάρθηκε ομόφωνη  απόφαση ο Δήμος να υλοποιήσει την υποχρέωσή του , αλλά  εσύ την έβαλες στο χρονοντούλαπο των δικών σου επιλογών . Μην ψάχνεις λοιπόν να βρεις τους λόγους της αποτυχίας ……….!

Που είναι κ. Πατεράκη  ο φάκελος  της αλληλογραφίας με την  πολιτική αεροπορία για να δούμε τις ενέργειες που είχες κάνει επί της δημαρχίας σου ;

Όταν δηλώνουμε ότι αγαπούμε τον τόπο μας ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να το κάνουμε πράξη και όχι να επιλέγουμε περιπτώσεις που συνδυάζονται με τις δικές μας επιλογές.

Οι υποχρεώσεις των αιρετών και οι αποφάσεις υλοποίησης τους δεν πρέπει να συνδυάζονται με τα προσωπικά συμφέροντα και τις προσωπικές μας επιλογές ανάμεσα στους συμπολίτες μας.

 

Ιούλιος 2021

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456