Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΤο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στου “Φυγέτο το Μύλο”

Στο όμορφο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού κοντά στου “Φυγέτο το Μύλο” εορτάστηκε σήμερα όπως και κάθε χρόνο η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης  καθώς η Εκκλησία μας τιμά το θαυμαστό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Χριστού στο όρος Θαβώρ. Με ευλάβεια προσφέρθηκαν στον ναό τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, για να ευλογηθούν από τον ιερέα μετά την θεία λειτουργία, και να διανεμηθούν ως ευλογία στους πιστούς. Σε ορισμένους μάλιστα τόπους προσφέρουν...
Stavroula6. August 2021

Στο όμορφο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού κοντά στου “Φυγέτο το Μύλο” εορτάστηκε σήμερα όπως και κάθε χρόνο η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης  καθώς η Εκκλησία μας τιμά το θαυμαστό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Χριστού στο όρος Θαβώρ.

Με ευλάβεια προσφέρθηκαν στον ναό τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, για να ευλογηθούν από τον ιερέα μετά την θεία λειτουργία, και να διανεμηθούν ως ευλογία στους πιστούς. Σε ορισμένους μάλιστα τόπους προσφέρουν στον ναό το πρώτο λάδι της χρονιάς, για να ευλογηθεί, ώστε η ευλογία να επεκταθεί και στην υπόλοιπη παραγωγή.
Πρόκειται για το αρχαίο έθιμο των απαρχών, της προσφοράς δηλαδή των πρώτων καρπών στον Θεό και έτσι τα ευλογημένα σταφύλια μοιράζονται και τρώγονται μαζί με το αντίδωρο.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456