Sitiaka is loading for You ...

 

ΠολιτισμόςΟι δοξαριές του Στρατή Καλογερίδη συνάντησαν στην Καζάρμα την Κλασική Μουσική

Αριστουργήματα της Σητειακής μουσικής, εξαιρετικά διασκευασμένα, παρουσιάστηκαν το Σάββατο το βράδυ στη Καζάρμα. 16 κοντιλιές του Στρατή Καλογερίδη, ενορχηστρωμένες μοναδικά από τον Μαέστρο Γιάννη Πρωτόπαπα για κλασικά όργανα, αναδείχθηκαν εξαιρετικά και πήραν μια άλλη διάσταση μέσα από τα διαφορετικά ηχοχρώματα της ορχήστρας, διατηρώντας πάντα έντονο το παραδοσιακό στοιχείο. “Όταν βρίσκομαι στη Σητεία έχω πάντα μια παραπάνω συνθηματική φόρτιση” δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της βραδιάς στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο Γιάννης Πρωτόπαπας. Ο Ιωάννης Πρωτόπαπας, (γεν.1992) κατάγεται...
Stavroula8. August 2021

Αριστουργήματα της Σητειακής μουσικής, εξαιρετικά διασκευασμένα, παρουσιάστηκαν το Σάββατο το βράδυ στη Καζάρμα.

16 κοντιλιές του Στρατή Καλογερίδη, ενορχηστρωμένες μοναδικά από τον Μαέστρο Γιάννη Πρωτόπαπα για κλασικά όργανα, αναδείχθηκαν εξαιρετικά και πήραν μια άλλη διάσταση μέσα από τα διαφορετικά ηχοχρώματα της ορχήστρας, διατηρώντας πάντα έντονο το παραδοσιακό στοιχείο.

“Όταν βρίσκομαι στη Σητεία έχω πάντα μια παραπάνω συνθηματική φόρτιση” δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της βραδιάς στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο Γιάννης Πρωτόπαπας.

Ο Ιωάννης Πρωτόπαπας, (γεν.1992) κατάγεται από την Σητεία Κρήτης. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας στην κατεύθυνση διεύθυνσης ορχήστρας με καθηγητή τον Μίλτο Λογιάδη. Κατά την διάρκεια των σπουδών του εκεί διηύθυνε έργα με την συμφωνική ορχήστρα του Ιόνιου Πανεπιστημίου και το σύνολο σύγχρονης μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έπειτα συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στην διεύθυνση ορχήστρας, με υποτροφία από το ίδρυμα Ωνάση και το ίδρυμα Γεροντέλης, στο California State University Long Beach στην Καλιφόρνια με καθηγητή τον Johannes Müller Stosch αποκτώντας τις υψηλότερες τιμητικές και βαθμολογικές διακρίσεις αποσπώντας το πρώτο βραβείο που έχει δοθεί ποτέ σε φοιτητή διεύθυνσης. Εκεί διετέλεσε ως βοηθός μαέστρου στην Bob Cole Conservatory Symphony Orchestra και ως βοηθός διδασκαλίας στην Bob Cole Opera Orchestra του πανεπιστημίου. Επίσης, είχε θέση και ως βοηθός μαέστρου στην Long Beach Symphony Orchestra.

Έχει κερδίσει το τρίτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας και masterclass με την Duna Symphony Orchestra στην Βουδαπέστη, και καθηγητή τον Michael Dittrich. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας, με τους Andre Thomas, Μιχάλη Οικονόμου, Andre van Der Merwe, Basilio Astulez, Μίλτο Λογιάδη, Doris Lang Kosloff, Benjamin Loeb,  και Norbert Baxa.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με αρκετές ορχήστρες μεταξύ αυτών η Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, η Duna Symphony Orchestra, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, North Czech Philharmonic, Boston University Chamber Ensemble, Western Michigan University Orchestra, Long Beach Symphony, Opera Las Vegas κλπ. Επιπλέον, έχει διευθύνει αρκετά συμφωνικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σύγχρονη μουσική, μουσική για μπαλέτο, και όπερες όπως Candide, Cherubin, Trouble in Tahiti, Dialogues of the Carmelites, Amahl and the Night Visitors, Hansel and Gretel, Orpheus in the Underworld.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456