Καθοδηγούμενος από δυο παραδοσιακές Σητειακές νοικοκυρές, την κα Έλλη Μαρκάκη και την κα Μαρία Κοκκινάκη στο γραφικό χωριό του Κανένε (Άγιος Σπυρίδωνας), ο διεθνής σεφ TonyKavalieros μαθαίνει πως φτιάχνονται οι Ζώγιες από μούστο, ένα γλύκισμα με ρίζες πολύ βαθιά στην ιστορία αυτού του τόπου μιας και καταγράφεται ότι η Αρετούσα είχε ένα στεφάνι από Ζώγιες για να στεφανώσει τον νικητή της αναμέτρησης, όπως μας πληροφορεί ο Ερευνητής – Λαογράφος κ Ερρίκος Σκουλούδης.
ΠρόσωπαΟ σεφ TonyKavalieros μαθαίνει πως φτιάχνονται οι Σητειακές Ζώγιες
Καθοδηγούμενος από δυο παραδοσιακές Σητειακές νοικοκυρές, την κα Έλλη Μαρκάκη και την κα Μαρία Κοκκινάκη στο γραφικό χωριό του Κανένε (Άγιος Σπυρίδωνας), ο διεθνής σεφ TonyKavalieros μαθαίνει πως φτιάχνονται οι Ζώγιες από μούστο, ένα γλύκισμα με ρίζες πολύ βαθιά στην ιστορία αυτού του τόπου μιας και καταγράφεται ότι η Αρετούσα είχε ένα στεφάνι από Ζώγιες για να στεφανώσει τον νικητή της αναμέτρησης, όπως μας πληροφορεί ο Ερευνητής – Λαογράφος κ Ερρίκος Σκουλούδης. Post Views: 928
Stavroula12. September 2021