Sitiaka is loading for You ...

 

OΠεριβάλονΣυνεδρίασε το ΣτΕ για τις προσφυγές κατά του Υβριδικού Έργου Αμαρίου

Την Τετάρτη 22/9 έγινε η συνεδρίαση του ΣτΕ και συζητήθηκαν οι προσφυγές των 210 πολιτών και φορέων της Σητείας του Αμαρίου και του Ρεθύμνου και η ξεχωριστή προσφυγή του Δήμου Σητείας. Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν ο δικηγόρος των 210 προσφευγόντων πολιτών και φορέων (δηλαδή ο δικός μας δικηγόρος) και οι δικηγόροι της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και του Δημοσίου (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Δεν παραβρέθηκε ο δικηγόρος του Δήμου Σητείας. Ο δικηγόρος μας ανέπτυξε σημαντικές θέσεις μας...
Stavroula23. September 2021
ÓôÜóç åñãáóßáò ðñáãìáôïðïéïýí óÞìåñá ïé íïóïêïìåéáêïß ãéáôñïé óôçí ÁôôéêÞ,óõãêÝíôñùóç óôï ÓôÅ,ãéá ôçí äéåêäßêçóç ôùí ìéóèïëïãéêþí ðåñéêïðþí ðïõ Ý÷ïõí õðïóôåß,ÐáñáóêåõÞ 5 Ïêôùâñßïõ 2018 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Την Τετάρτη 22/9 έγινε η συνεδρίαση του ΣτΕ και συζητήθηκαν οι προσφυγές των 210 πολιτών και φορέων της Σητείας του Αμαρίου και του Ρεθύμνου και η ξεχωριστή προσφυγή του Δήμου Σητείας.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν ο δικηγόρος των 210 προσφευγόντων πολιτών και φορέων (δηλαδή ο δικός μας δικηγόρος) και οι δικηγόροι της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και του Δημοσίου (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Δεν παραβρέθηκε ο δικηγόρος του Δήμου Σητείας.

Ο δικηγόρος μας ανέπτυξε σημαντικές θέσεις μας για το έργο και επισήμανε διάφορες «παραλείψεις» και ανακρίβειες των ισχυρισμών της ΤΕΡΝΑ και του Δημοσίου που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης. Μεταξύ άλλων ενημέρωσε και προφορικά το δικαστήριο ότι ο απίστευτος ισχυρισμός της ΤΕΡΝΑ και του Δημοσίου ότι «… τα αιολικά πάρκα του έργου τοποθετούνται στην κεφαλή του φράγματος Ποταμών…» είναι εντελώς ανακριβής, αφού το φράγμα Ποταμών βρίσκεται στο Αμάρι και τα αιολικά πάρκα βρίσκονται στην Σητεία, δηλαδή σε 143 χιλιόμετρα απόσταση σε ευθεία γραμμή.

Για το θέμα αυτό ο δικηγόρος της ΤΕΡΝΑ διατύπωσε την θέση ότι το Υβριδικό Έργο Αμαρίου είναι δύο διακριτά έργα. Ότι η αρχική πρόθεση της εταιρείας ήταν τα αιολικά πάρκα να τοποθετηθούν στην κεφαλή του φράγματος Ποταμών αλλά αυτό δεν έγινε γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από το Ρέθυμνο και γι’ αυτό πήγαν στην Σητεία!!! Επιβεβαίωσε δηλαδή όλα όσα λέμε επί 5 χρόνια για τους «πρόθυμους» να δεχτούν τέτοια έργα στην Σητεία με βάση το δόγμα «όλοι και όλα χωράνε».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα γεωπάρκα δεν είναι νομικά κατοχυρωμένη έννοια και ότι αφού οι οικισμοί δεν είναι κηρυγμένοι ως παραδοσιακοί, δεν μας νοιάζουν κλπ.

Μέχρι τις 06.10.2021 θα κατατεθεί από τον δικηγόρο μας συμπληρωματικό υπόμνημα για το θέμα και στην συνέχεια θα περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ.

Ελπίζουμε ότι το Δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα αναγνωρίσει τις καταστροφικές συνέπειες του έργου στο περιβάλλον της περιοχής και θα κάνει δεκτή την ένστασή μας.

Σητεία 22.09.2021                                                        από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456