Sitiaka is loading for You ...

 

ΑρθρογραφίαΛεωνίδας Τερζής: Το γάντι όσες φορές και να πέσει τόσες θα σηκωθεί

  Σητεία 07/01/2022   Το γάντι όσες φορές και να πέσει τόσες θα σηκωθεί   Χαιρετίζω την πρόθεση του κ. Τσιφετάκη να εμπλακεί με πιο ενεργό τρόπο στα κοινά που αφορούν την προοπτική της περιοχής μας. Φρονώ πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα , αφήνοντας πίσω την «παλαιά» φρουρά με την όποια προσφορά της  στην πολιτική διαχείριση του δήμου μας και όχι μόνο. Είναι καιρός το πατρονάρισμα και η άποψη «δεν είναι ακόμα...
Stavroula9. January 2022
terzis foto

 

Σητεία 07/01/2022

 

Το γάντι όσες φορές και να πέσει τόσες θα σηκωθεί

 

Χαιρετίζω την πρόθεση του κ. Τσιφετάκη να εμπλακεί με πιο ενεργό τρόπο στα κοινά που αφορούν την προοπτική της περιοχής μας. Φρονώ πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα , αφήνοντας πίσω την «παλαιά» φρουρά με την όποια προσφορά της  στην πολιτική διαχείριση του δήμου μας και όχι μόνο. Είναι καιρός το πατρονάρισμα και η άποψη «δεν είναι ακόμα η ώρα σου» να παρέλθει.

Ωστόσο σχετικά με το σχολιασμό  του κ. Κουρουπάκη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (και μόνο, τυχαίο) για τα έργα και  τις ημέρες μου, θεωρώ πως  πέφτει σε αντιφάσεις. Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλε την νυν δημοτική αρχή ότι εκτελεί το σχεδιασμένο έργο της προηγούμενης , μέλος της οποίας ήμουν και εγώ. Τελικά κάναμε-έγινε –έκανα, έργο ή μιλούν τα «έργα και οι ημέρες μου»; Αποφασίστε επιτέλους τι ισχύει.

Εξάλλου , ποτέ ο κ. Κουρουπάκης δεν μας απάντησε « για τα δικά του έργα και ημέρες»,  για τα 4.000.000 εκατομμύρια δάνεια που σύναψε ο δήμος  επί των ημερών του για αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων ,όπως αναγράφεται στην υπ.αριθμ. απόφαση 214/2007 του δημοτικού  συμβουλίου , ούτε  για την παραπλάνηση των δημοτών  με την υπ.αριθμ απόφαση 197/2007 για δάνειο του 1.500.000 ευρώ για την χρηματοδότηση των αθλητικών έργων, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Τουλάχιστον τα «έργα και ημέρες μου» άφησαν πίσω έργο και πιστώσεις σχεδόν 2.000.000  ευρώ  για τον αθλητισμό χωρίς να χρεωθεί ο δήμος.

Και μιας και μιλάμε για έργα και ημέρες , ακόμα να έρθει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η υπόθεση για τα χρέη 2.320.000 ευρώ για 5,5 στρέμματα άχρηστης γης ,από ένα ελλειμματικό  σχέδιο πόλης ,όπως αυτό στα κόκκινα , το οποίο  διαχειριστήκατε  εσείς κ. Κουρουπάκη  και οδήγησε σε κατάσχεση  του παραπάνω ποσού από τους δημοτικούς  λογαριασμούς , που παραλίγο να οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση τον δήμο.

Αλήθεια κ. Κουρουπάκη πότε θα μας  πείτε για το δάνειο υπ.αριθμ.05/011698/12 που συνάψατε το 2002 , με επιτόκιο 7% , συνολικής δαπάνης 182.165,81 ευρώ για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας την εποχή που «έδεναν του σκύλους με τα λουκάνικα».

Παρά τις διαφωνίες μας κ. Κουρουπάκη, θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα μαζί σας  και δεν είναι άλλο από την απεμπλοκή της  ευθείας κομματική συσχέτισης  σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, πράγμα που αποτελεί άλλη μια αντίφαση για εσάς μιας και όλες οι εκλογικές νίκες σας έγιναν με την στήριξη του πολιτικού φορέα που εκπροσωπούσατε. Όταν δεν την είχατε χάνατε.

Τι έγινε τώρα μετανιώσατε;  Ας είναι όμως, η κατά το δοκούν προσέγγιση ήταν πάντα χαρακτηριστικό σας.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα και προσφιλή μας πρόσωπα.

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456