Sitiaka is loading for You ...

 

OΕθελοντισμόςSOS για τη μασκότ της Σητείας. Με προβληματισμό ξεκινάει η σεζόν για τους εθελοντές της θαλάσσιας χελώνας

Με προβληματισμό ξεκινάει η περίοδος ωοτοκίας της Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα στην άλλοτε πολυσύχναστη περιοχή της Σητείας. 13ος χρόνος δράσης των Εθελοντών Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα και για πρώτη φορά εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την παραμονή του είδους στην περιοχή. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και η καθυστέρηση λήψης κάποιων απαραίτητων μέτρων στο παραλιακό μέτωπο, είναι οι λόγοι που κάνουν τους εθελοντές να μιλούν πλέον για εγκατάλειψη του σημείου από την...
Stavroula15. May 2022

Με προβληματισμό ξεκινάει η περίοδος ωοτοκίας της Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα στην άλλοτε πολυσύχναστη περιοχή της Σητείας.

13ος χρόνος δράσης των Εθελοντών Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα και για πρώτη φορά εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την παραμονή του είδους στην περιοχή.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και η καθυστέρηση λήψης κάποιων απαραίτητων μέτρων στο παραλιακό μέτωπο, είναι οι λόγοι που κάνουν τους εθελοντές να μιλούν πλέον για εγκατάλειψη του σημείου από την χελώνα αφού έχει παρατηρηθεί σημαντική σταδιακή μείωση του πληθυσμού τα τελευταια χρόνια.

Η δικιά τους προσπάθεια θα συνεχιστεί με ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον φέτος, μια χρονιά που θα κρίνει και την επιστροφή στα πάτρια εδάφη της “Σητειακιάς” χελώνας, της μασκότ της περιοχής.

“Οι εθελοντές είναι αποφασισμένοι να κάνουν αυτό που πρέπει προκειμένου να επιστρέψει ο πληθυσμός της θαλάσσιας χελώνας στην βάση του που είναι η ακτογραμμή του κόλπου της Σητείας αλλά και της ευρύτερη περιοχής. Θα επιμείνουμε σε μια στενή συνεργασία με τον Δήμο Σητείας και τις υπηρεσίες του για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα” δήλωσε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο επικεφαλής της ομάδας κ Νίκος Μαράκης, μετά την πρώτη τους φετινή επίσημη συνάντηση.

Η ύπαρξη της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα στην Σητεία, η δράση των εθελοντών και η ευαισθητοποίηση του κόσμου αποτελεί παραδειγμα για πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά κυρίως στοιχείο διαφήμισης για τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Η Σητεία ήδη έχει καταγραφεί στον χάρτη ωοτοκίας αυτού του πανάρχαιου είδους των ελληνικών θαλασσών

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456