Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΤα σημαντικά θέματα της Σητείας στην διαδικτυακή συνάντηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Διαδικτυακή συνάντηση με την νεοσυσταθείσα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ είχε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ Γιάννης Παπαδάκης. Στην συζήτηση, συμμετείχαν ο  πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ Γιώργος Ταβερναράκης, η Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Φανή Μαράκη, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕ κ. Αντώνης Κουμπενάκης, η κ. Ειρήνη Βρέντζου μέλος της ΔΕ και η κ. Μαρία Ρουκουνάκη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ν. Λασιθίου. Δοθείσης της ευκαιρίας ο Δήμαρχος...
Stavroula18. May 2022

Διαδικτυακή συνάντηση με την νεοσυσταθείσα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ είχε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ Γιάννης Παπαδάκης.

Στην συζήτηση, συμμετείχαν ο  πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ Γιώργος Ταβερναράκης, η Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Φανή Μαράκη, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕ κ. Αντώνης Κουμπενάκης, η κ. Ειρήνη Βρέντζου μέλος της ΔΕ και η κ. Μαρία Ρουκουνάκη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ν. Λασιθίου.

Δοθείσης της ευκαιρίας ο Δήμαρχος Σητείας έθεσε στην συζήτηση θέματα καίριας σημασίας για τον Δήμο όπως ο ΒΟΑΚ, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη NATURA, η διαχείριση των υδάτων κ.α.

Ο κ Ζερβάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την διαχρονικά παραγκώνιση και παρεμπόδιση της Σητείας σε αναπτυξιακά ζητήματα που την αφορούν.

Δόθηκε το ξεκάθαρο μήνυμα διαρκούς αγώνα επίτευξης του στόχου για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ έως την Σητεία ενώ ο κ Ζερβάκης υπογράμμισε τον καθοριστικός ρόλο που μπορεί να παίξει το ΤΕΕ/ΤΑΚ στην οριστικοποίηση της μελέτης του κομματιού Άγιο Νικόλαος – Σητεία προκειμένου να προχωρήσει το έργο στην επόμενη φάση της χρηματοδότησης.

Ο κ Ζερβάκης επίσης ενημέρωσε τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την Ειδική Μελέτη NATURA η αρχική μορφή  της οποίας αφού αφαιρούσε τη δυνατότητα κάθε είδους αναπτυξιακού σχεδιασμού από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας επέτρεπε τις επενδύσεις ΑΠΕ κάτι που έφερε την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Αναφορά έγινε και στην δυνατότητα αξιοποίησης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής με χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα την εκκρεμότητα της λιμνοδεξαμενής της Ζου, ένα έργο το οποίο ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Εκατέρωθεν υπήρξε η διαβεβαίωση διαρκούς συνεργασίας, ενώ  με  ικανοποίηση ο Δήμαρχος Σητείας ενημερώθηκε για την πρόθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ για μια συνάντηση δια ζώσης στη Σητεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να συζητηθούν τα σημαντικά θέματα της Σητείας εκτενέστερα με την συμμετοχή και των αρμόδιων φορέων.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456