Διατηρώντας παραδόσεις, γεύσεις και αναμνήσεις η Διαμάντη Δασκαλάκη επιμελήθηκε και πρόσφερε το παραδοσιακό Σητειακό Πρωινό στην Λένα Ηγουμενάκη δίνοντας έτσι μια εξαιρετική ιδέα καταγραφής και διάσωσης του, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, και αναφοράς του στο νέο βιβλίο του Φεστιβάλ.
Το Σητειακό Πρωινό μπορεί να καθιερωθεί και να ξεχωρίσει στους καταλόγους ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ ως μια εκλεκτή πρόταση στους επισκέπτες της περιοχής.