Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ τιμά τον ΜΑΡΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΆΚΗ

O προπονητής Μιχάλης Δασκαλάκης με σημερινή του αναφορά θυμάται τον φίλο και αθλητή του ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ Μάρκο Αναγνωντάκη σε ένα κάλεσμα στην μνήμη ενός μεγάλου αθλητή και εξαιρετικού ανθρώπου που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στον Σητειακό Αθλητισμό. ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΡΗΤΗΣ-ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ-(1963-2022)-ΣΗΤΕΙΑ “Ένας μεγάλος αθλητής του ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ που έφυγε νωρίς.” Στις 8/7/22 ο κόσμος της Σητείας αποχαιρέτησε έναν μεγάλο αθλητή, τον Μάρκο Αναγνωστάκη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά το μεσημέρι της Τετάρτης 6/7 σε ηλικία 59 ετών. Ο Μάρκος...
Stavroula26. July 2022
ΣΑΟ
O προπονητής Μιχάλης Δασκαλάκης με σημερινή του αναφορά θυμάται τον φίλο και αθλητή του ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ Μάρκο Αναγνωντάκη σε ένα κάλεσμα στην μνήμη ενός μεγάλου αθλητή και εξαιρετικού ανθρώπου που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στον Σητειακό Αθλητισμό.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΡΗΤΗΣ-ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ-(1963-2022)-ΣΗΤΕΙΑ
“Ένας μεγάλος αθλητής του ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ που έφυγε νωρίς.”
Στις 8/7/22 ο κόσμος της Σητείας αποχαιρέτησε έναν μεγάλο αθλητή, τον Μάρκο Αναγνωστάκη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά το μεσημέρι της Τετάρτης 6/7 σε ηλικία 59 ετών.
Ο Μάρκος Αναγνωστάκης γεννήθηκε στις 13/12/63 και από μικρό παιδί αγάπησε τον αθλητισμό, δέθηκε μαζί του παίζοντας μπάσκετ, βόλεϊ, ενώ έκανε και στίβο. Όταν ιδρύθηκε ο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ (1981), έφηβος πλέον, γράφτηκε και έπαιζε μπάσκετ (εφηβικό- ανδρικό) μαζί με άλλους ταλαντούχους συναθλητές φίλους του που αργότερα (1987) ανέβασαν την ομάδα στην Α’. κατηγορία Κρήτης.
Στη πρώτη του συμμετοχη στο εφηβικό η ομάδα έφτασε στο final four στα Χανιά αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στη μεγάλη ομάδα της ΓΕΗ που κυριαρχούσε τότε με 6 συνεχόμενους τίτλους στο εφηβικό (1980-1985).
Εκεί τον πρωτογνώρισα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αθλητική του παρουσία και τα προσόντα που αν τα αξιοποιούσε στον στίβο ίσως γινόταν ένας μεγάλος πρωταθλητής στο δέκαθλο. Στο μπάσκετ του ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ έδωσε πολλά και έγραψε ιστορία μαζί με τους υπόλοιπους παικταράδες, συμπαίκτες Γ. Πετροσιαν – Vasilis HeretakisGiorgos Fygetakis -Κ. Χατζηαθανασιάδη, αν δεν ξεχνώ κάποιον, που άφησαν εποχή στο μπάσκετ της Σητείας και της Κρήτης κατ’ επέκταση. Στη φωτογραφεία (φάση από αγώνα) ένα μικρό δείγμα της ικανότητας του.
Με τον Μάρκο στα 4 χρόνια που ήμουν προπονητής στον ΣΗΤΕΙΑΚΟ, κάναμε αρκετή παρέα (είχε σταματήσει το μπάσκετ) και είχα τη χαρά προς το τέλος να κάνω προπόνηση για λίγο διάστημα και στον γιο του που τότε ξεκινούσε το μπάσκετ παίζοντας στους παμπαίδες.
Ο σημερνός πρόεδρος του ΣΑΟ Simos Tsantirakis, όταν ήταν έφηβος πρόλαβε συμπαίκτη για 2 χρόνια τον Μάρκο Αναγνωστάκη. Τιμώντας λοιπον τη μνήμη του οργανώνει τουρνουά 3 χ 3 στο λιμάνι της Σητείας στις 30 + 31/7 το οποίο ονόμασε “Τουρνουά ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ”. <<Μάρκος Αναγνωστάκης, ένας μεγάλος αθλητής που θα παραμένει μεγάλος στη μνήμη εκείνων που τον έζησαν >>

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456