Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΕπανεξέταση αρχαιολογικών ζωνών και προτεραιότητα στον αρχαιολογικό χώρο της Ζάκρου έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού από την Σητεία

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη, υπεγράφη στο Δημαρχείο Σητείας η προγραμματική σύμβαση «Μελέτη Αποκατάστασης Ενετικού Φρουρίου Καζάρμα Σητείας Λασιθίου» ποσού  250.000 ευρώ. Συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας όπου έλαβε χώρα η διαδικασία της υπογραφής παραβρέθηκαν, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον ΓΓ Γιώργος Διδασκάλου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κύριλλος , Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος...
Stavroula6. August 2022

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη, υπεγράφη στο Δημαρχείο Σητείας η προγραμματική σύμβαση «Μελέτη Αποκατάστασης Ενετικού Φρουρίου Καζάρμα Σητείας Λασιθίου» ποσού  250.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας όπου έλαβε χώρα η διαδικασία της υπογραφής παραβρέθηκαν, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον ΓΓ Γιώργος Διδασκάλου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κύριλλος , Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Γιώργος Τσιφετάκης, η Προϊσταμένη της Εφορίας  Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού , ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αιλαμάκης , η Πρόεδρος του ΔΣ και εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Μαρία Γιαννακάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σητείας κ Μανώλης Μακρονικολάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Νίκος Καραμανωλάκης , Νίκος Κουρουπάκης , Θοδωρής Πατεράκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ Κωστής Λυμπερίου κ.α.

Ευκαιρίας δοθείσης,  πολλά ήταν τα θέματα που ετέθησαν προς εξέταση στην υπουργό κα Μενδώνη.  Καίριας σημασίας ζητήματα όπως η επανεξέταση των αρχαιολογικών ζωνών της περιοχής αλλά και η συνέχιση των εργασιών στον Αρχαιολογικό χώρο του Πετρά έθεσε στην υπουργό κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης παίρνοντας το λόγο μίλησε για  “το ισχυρό ατού του νησιού μας που είναι ο πολιτισμός” με την πρόθεση της περιφέρειας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ενώ θα έχει στην διάθεση της έτοιμες μελέτες να μπορεί να χρηματοδοτήσει και άλλα σημαντικά έργα στην περιοχή.

Η υπουργός υπογράμμισε με έμφαση στην τοποθέτηση της ότι “Τα έργα πολιτισμού είναι απολύτως αναπτυξιακά. Κατά κύριο λόγο τα μνημεία, η πολιτιστική κληρονομιά, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία είναι αυτά τα οποία καθιστούν το τουριστικό προϊόν ανταγωνιστικό. Επομένως η όποια παρέμβαση μας έχει καθαρά αναπτυξιακό πρόσημο”.

Η επανεξέταση των αρχαιολογικών ζωνών είναι ένα θέμα που θα δει σοβαρά το υπουργείο σημείωσε η κα Μενδώνη ενώ θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο του Πετρά για να συνεχιστεί απρόσκοπτα  η ανασκαφή.

Μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων όπως η ανάδειξη και προστασία του Κουφωνησίου, το σπίτι του Βιτσέντζου Κορνάρου, η δημιουργία της δημοτικής πινακοθήκης, η στήριξη των λαογραφικών μουσείων στα τοπικά διαμερίσματα, η κα Μενδώνη έβαλε ως πρώτη προτεραιότητα τον αρχαιολογικό χώρο της Ζάκρου και ζήτησε και από την τοπική κοινωνία να βάλει και εκείνη τις προτεραιότητες της στα αιτήματα της.

Η Υπουργός Πολιτισμού ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στην Σητεία με αυτοψία στο αρχαιολογικό Μουσείο.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456