Sitiaka is loading for You ...

 

OΕθελοντισμόςΗ διάσωση του “Αντετοκούνμπο” από τους εθελοντές της Σητείας

Για ακόμα μια φορά οι εθελοντές της Σητείας κλήθηκαν να περισυλλέξουν και να περιθάλψουν έναν γύπα που στην διαδικασίας της μετανάστευσης έπεσε στην περιοχή του Καψά. Βρέθηκε σε δύσκολο σημείο από το Nikolas Greys και με τη βοήθεια  κλουβιού μεταφέρθηκε από τους εθελοντές. Ψεκάστηκε και αποπαρασιτώθηκε και παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να δυναμώσει και να γίνει σταδιακά η επανένταξη του. Με ενισχυτική αγωγή και καλό φαγητό , μετά και από συνεννόηση με το...
Stavroula7. September 2022

Για ακόμα μια φορά οι εθελοντές της Σητείας κλήθηκαν να περισυλλέξουν και να περιθάλψουν έναν γύπα που στην διαδικασίας της μετανάστευσης έπεσε στην περιοχή του Καψά.

Βρέθηκε σε δύσκολο σημείο από το Nikolas Greys και με τη βοήθεια  κλουβιού μεταφέρθηκε από τους εθελοντές. Ψεκάστηκε και αποπαρασιτώθηκε και παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να δυναμώσει και να γίνει σταδιακά η επανένταξη του.

Με ενισχυτική αγωγή και καλό φαγητό , μετά και από συνεννόηση με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ελπίζουν πως όλα θα πάνε καλά.

Το πουλί φαίνεται να έμεινε για πολλές μέρες νηστικό κάτι που το έχει αποδυναμώσει.

Το όρνεο (γύπας) ζει στην Ευρώπη, στη Β. Αφρική και την Ασία. Προτιμά ανοικτά αλλά και γκρεμούς. Έχει καφεκόκκινο φτέρωμα, μαύρα – γκρι φτερά και στο λαιμό δεν έχει σχεδόν καθόλου πούπουλα . Έχει χαρακτηριστικό λευκό “κολλάρο”. Τα όρνεα είναι πολύ σημαντικά για το οικοσύστημα καθώς καταναλώνουν νεκρά ζώα που θα μπορούσαν εν δυνάμει να εξαπλώσουν ασθένειες.

Οι εθελοντές έδωσαν στον απρόσμενο επισκέπτη το όνομα “Αντετοκούνμπο” αφού το σήμα για τη διάσωση του ήρθε ακριβώς την ώρα του αγώνα της εθνικής.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456