Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΣυνέντευξη του Γιώργου Ζερβάκη στο επιχειρηματικό portal Capital. gr

Με αντικείμενο το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης παραχώρησε συνέντευξη στο επιχειρηματικό portal Capital. gr. Ο κ Ζερβάκης μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις νέες  ελπιδοφόρες συνεργασίες, τις διαρκείς προσπάθειες αλλά και το καθοριστικό, ξεχωριστό στοιχείο που είναι ο ίδιος ο τόπο και οι άνθρωποι του.   Σας παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξη   Γιώργος Ζερβάκης: H Σητεία αναβαθμίζεται στον τουριστικό χάρτη   Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Σητείας...
Stavroula19. January 2023
dimarxos foto ok

Με αντικείμενο το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης παραχώρησε συνέντευξη στο επιχειρηματικό portal Capital. gr.

Ο κ Ζερβάκης μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις νέες  ελπιδοφόρες συνεργασίες, τις διαρκείς προσπάθειες αλλά και το καθοριστικό, ξεχωριστό στοιχείο που είναι ο ίδιος ο τόπο και οι άνθρωποι του.

 

Σας παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξη

 

Γιώργος Ζερβάκης: H Σητεία αναβαθμίζεται στον τουριστικό χάρτη

Γιώργος Ζερβάκης: H Σητεία αναβαθμίζεται στον τουριστικό χάρτη

 

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Σητείας ως τουριστικού προορισμού αναφέρεται ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, παραθέτοντας τις ενέργειες για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η συνεργασία με την Zela Aviation θα δώσει ώθηση στον τουρισμό, αποτελώντας μια στοχευμένη προσέγγιση στην αγορά των tour operators.

Γιώργος Ζερβάκης: H Σητεία αναβαθμίζεται στον τουριστικό χάρτη

– Πώς διαμορφώθηκε η τουριστική κίνηση στη Σητεία τη φετινή χρονιά; Είστε ικανοποιημένος; 

Η τουριστική κίνηση το καλοκαίρι 2022, ξεκίνησε δυναμικά τα μέσα Ιουλίου οπότε και άρχισαν οι πρώτες πληρότητες για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής.

Οι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος εξελίχθηκαν πέρα από τις προσδοκίες μας. Ζητούμενο για όλους είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, από τη στιγμή που προς το παρόν δεν υπάρχει άμεση αύξηση των προσφερόμενων κλινών.

– Ποιες ενέργειες υλοποίησε και υλοποιεί ο Δήμος για την ανάδειξη της Σητείας σε τουριστικό προορισμό; Μπορεί να συνδράμει περισσότερο η πολιτεία;

Ο Δήμος Σητείας είναι σε συνεχή προσπάθεια ενδυνάμωσης και ανάπτυξης, με στόχευση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, καθώς και στην ανάδειξη των πλούσιων πολιτιστικών, φυσιολατρικών και αρχαιολογικών τοπόσημων  της περιοχής. Η επέκταση και αξιοποίηση του φυσικού Γεωπάρκου, σαν εναλλακτικός και θεματικός προορισμός, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή και βιωματική προσέγγιση των επισκεπτών στην καθημερινότητα και τις παραδόσεις της περιοχής, αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψετε και θα εξερευνήσετε την ανεξερεύνητη Κρήτη.

Η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και της κεντρικής Κυβέρνησης σκοπό έχει την ενίσχυση των συμμετοχών του Δήμου Σητείας σε εκθέσεις του εξωτερικού, την έκδοση και συνεχή ανανέωση του ενημερωτικού υλικού και των Site επικοινωνίας και προβολής, την οργάνωση διεθνών συνεδρίων και αθλητικών οργανώσεων και την προώθηση των εξαιρετικών ΠΟΠ προϊόντων ντόπιων παραγωγών.

πιν

– Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης; Γιατί κάποιος να επισκεφθεί τη Σητεία; 

Στα ανταγωνιστικά “πλεονεκτήματα” της περιοχής που θα μπορούσε να προκρίνει κανείς είναι ασφαλώς οι πύλες εισόδου, το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι. Η δυνατότητα που δίδεται στον επισκέπτη μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι της πόλης, άμεσης ανταπόκρισης σε όλες τις τουριστικές περιοχές, ελαχιστοποιεί το χρόνο αναμονής και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θεωρείται το ότι ο Δήμος Σητείας δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός αμιγούς τουριστικού Δήμου. Υπάρχουν αρκετές περιοχές που διατηρούν όλα τα στοιχεία της παραδοσιακής καθημερινότητας σε συνδυασμό με αρίθμητους αρχαιολογικούς χώρους –γι’ αυτό υπάρχει και Αρχαιολογικό Μουσείο– τα τουριστικά αξιοθέατα όπως το μοναδικό φοινικόδασος ΒΑΙ, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, καθώς και οι δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβίωσης της τοπικής παράδοσης και φυσιογνωμίας της περιοχής.

Ίσως όμως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της περιοχής είναι οι άνθρωποί της. Με ιδιαίτερη έμφαση στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, διαχρονικά οι Σητειακοί χαρακτηρίζονται για την ηπιότητα του χαρακτήρα τους, τη φιλοξενία και τη διάθεση για προσφορά και αλληλεγγύη.

πιν

– Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης; Ποιες είναι οι κυριότερες “δεξαμενές” επισκεπτών; 

Το αεροδρόμιο Σητείας είναι το πιο καινούριο και καθόλα σύγχρονο αεροδρόμιο. Μπορεί να υποδεχθεί αεροπλάνα όλων των τύπων σε πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού. Από τον Φεβρουάριο 2023 θα επανέλθει η σύνδεση με τα Δωδεκάνησα και η συνέχιση των πτήσεων Αθήνα-Σητεία-Αθήνα, Σητεία-Αλεξανδρούπολη-Σητεία και Σητεία-Άκτιο-Σητεία.

Η συνεργασία με τη Zela Aviation επικεντρώνεται στην προσπάθεια προώθησης και προβολής των δυνατοτήτων του Αεροδρομίου Σητείας.

Οι κυριότερες πηγές επισκεπτών είναι η Ελλάδα, οι Βόρειες Χώρες, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.  Το 2023 επαναδραστηριοποιείται η αγορά της Δανίας με απευθείας πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σητείας

– Μπορεί η συνεργασία με τη Zela Aviation με τον Δήμο Σητείας να δώσει ώθηση στον τουρισμό της περιοχής; Ποιες είναι οι προβλέψεις; 

Δεδομένου του ότι η εταιρεία Zela Aviation, μετρά 17 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των αερομεταφορών και με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την Ελλάδα, θέτει άλλη μια σημαντική πρόκληση: να καθιερώσει το αεροδρόμιο της Σητείας ως μια “εναλλακτική πύλη στην Κρήτη”, ξεκινώντας μια εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Σητείας.

Ευελπιστούμε να υπάρξει η  βάση για τη στενευμένη προσέγγιση στην αγορά των Tour Operators αλλά και τις άμεσες επαφές με σημαντικές αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν προγραμματισμένες σειρές charter πτήσεων.

https://www.capital.gr/epikairotita/3685892/giorgos-zerbakis-h-siteia-anabathmizetai-ston-touristiko-xarti#

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456