Sitiaka is loading for You ...

 

ΕθελοντισμόςΟι εθελοντές της Σητείας δεν είναι οι χαμάληδες αλλά οι πραγματικοί Άρχοντες αυτού του τόπου

Για την προσφορά  των εθελοντικών ομάδων σε αυτόν τον τόπο θα μιλήσουμε για μια ακόμα φορά με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία με την οποία στέφθηκε το αποκριάτικο τετραήμερο σε ολόκληρο τον Δήμο Σητείας, στην οποία έπαιξαν και πάλι καθοριστικό ρόλο. Και είναι μια απάντηση σε αυτούς που θεωρούν, όπως χαρακτηριστικά έχουν πει, χαμάληδες τους εθελοντές αυτής της πόλης, αλλοιώνοντας με τον χαρακτηρισμό  αυτό την πρόθεση τους. Οι εθελοντές της Σητείας δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι ...
Stavroula5. March 2023
ethelontes

Για την προσφορά  των εθελοντικών ομάδων σε αυτόν τον τόπο θα μιλήσουμε για μια ακόμα φορά με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία με την οποία στέφθηκε το αποκριάτικο τετραήμερο σε ολόκληρο τον Δήμο Σητείας, στην οποία έπαιξαν και πάλι καθοριστικό ρόλο.

Και είναι μια απάντηση σε αυτούς που θεωρούν, όπως χαρακτηριστικά έχουν πει, χαμάληδες τους εθελοντές αυτής της πόλης, αλλοιώνοντας με τον χαρακτηρισμό  αυτό την πρόθεση τους.

Οι εθελοντές της Σητείας δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι  που υποκαθιστούν την πολιτεία αλλά λειτουργούν επικουρικά σε αυτήν γιατί αυτό λέει η συνείδηση τους. Διαχρονικά προσφέρουν απλόχερα  το χρόνο και την ενέργεια τους όπου υπάρχει ανάγκη. Είναι αυτοί οι  άνθρωποι που χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς καμία εντολή συντονίζονται και παρεμβαίνουν αποτελεσματικά είτε για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες είτε για να στήσουν ένα εντυπωσιακό καρναβαλικό άρμα.

Είναι οι άνθρωποι αυτοί που έχουν βρεθεί στα βουνά, στα χωριά, στις παραλίες, στις γιορτές, στις κινητοποιήσεις, στις πλημύρες, στους σεισμούς, προφέροντας  την φροντίδα και την αγάπη τους στο μέγιστο. Και πρόκειται για ανθρώπους από ολόκληρο το εύρος του δήμου, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, μέλη συλλόγων , ομάδων, μεμονωμένα άτομα. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που «αγαπούν την ευθύνη». Και ενστερνίζονται απόλυτα το “εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο”

Και είναι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά για τα οποία είναι γνωστή πλέον αυτή η πόλη σε πανελλήνιο επίπεδο με τον Δήμαρχο Σητείας να δέχεται τα συγχαρητήρια όλων των δημάρχων που βρέθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές  που με υπερβάλλοντα ζήλο και υψηλό αίσθημα ευθύνης βρίσκονται πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο, πιστοί στις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του αλτρουϊσμού, αξίες που πολύ πιθανό για κάποιους που έχουν μάθει να προφέρουν μόνο με αντάλλαγμα είτε υλικό είτε αξιωματικό, να είναι άγνωστες.

Αυτοί οι οποίοι χαρακτήρισαν χαμάληδες τους εθελοντές αυτής της πόλης δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία και στην νοοτροπία του εθελοντισμού. Και μάλλον την έννοια του τη γνωρίζουν μόνο μέσα από το λεξικό. Όμως τους διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που δεν υποκινούνται από το προσωπικό όφελος και δεν θα ζητήσουν ποτέ κανενός την ψήφο γιατί υποκινούνται μόνο από την αγάπη τους για αυτόν τον τόπο.

 

Νίκος Μαστοράκης  – Εθελοντής

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456