Sitiaka is loading for You ...

 

OΑρθρογραφίαΤώρα κουνούν το δάχτυλο αυτοί που επιχείρησαν να καταστρέψουν την παραλία της Σητείας

Τώρα κουνούν το δάχτυλο αυτοί που επιχείρησαν να καταστρέψουν την παραλία της Σητείας     Αυτά τα περιπετειώδη Δημοτικά Συμβούλια δίνουν στον δημότη μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογιστεί και να διαπιστώσει με μεγάλη του λύπη για ακόμα μια φορά τη σημαίνει επαγγελματίας πολιτικός. (Επαγγελματία πολιτικό ονομάζουμε συνήθως αυτόν που σχεδόν σε όλη του τη ζωή κατείχε μια καρέκλα, ένα χούι που όπως διαπιστώνουμε από τα γεγονότα δεν φεύγει ποτέ). Το βασικό χαρακτηριστικό ενός τέτοιου...
Stavroula18. March 2023
STOP FOTO

Τώρα κουνούν το δάχτυλο αυτοί που επιχείρησαν να καταστρέψουν την παραλία της Σητείας

 

 

Αυτά τα περιπετειώδη Δημοτικά Συμβούλια δίνουν στον δημότη μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογιστεί και να διαπιστώσει με μεγάλη του λύπη για ακόμα μια φορά τη σημαίνει επαγγελματίας πολιτικός.

(Επαγγελματία πολιτικό ονομάζουμε συνήθως αυτόν που σχεδόν σε όλη του τη ζωή κατείχε μια καρέκλα, ένα χούι που όπως διαπιστώνουμε από τα γεγονότα δεν φεύγει ποτέ).

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός τέτοιου ανθρώπου είναι να διαστρεβλώνει και να παρουσιάζει τα γεγονότα  κατά το δοκούν πιστεύοντας ότι μπορεί να ξεγελάσει τον κόσμο με προοπτική να του δοθεί ακόμα μια ευκαιρία ψηφοθηρίας όταν έρθει η ώρα.

Με τη μνήμη των συνδημοτών μας προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να παίξουν κάποιοι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την αναφορά στο έργο των κυματοθραυστών και το τι έχει γίνει εως σήμερα. Όμως τα γεγονότα έχουν καταγραφεί όχι μόνο οπτικά και ηχητικά αλλά και στην μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν να αλλάξουν τις αποφάσεις, δηλαδή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας

Μέσα Σεπτέμβρη ήταν του 2016 όταν ευτυχώς οι πολίτες της Σητείας εμπόδισαν το μπάζομα, και με τον τρόπο αυτό την καταστροφή, της μοναδικής ακτογραμμής του κόλπου της Σητείας.

 

Σήμερα φτάνουν στο σημείο να κουνούν το δάχτυλο αυτοί που με την μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιχείρησαν να καταστρέψουν το ομορφότερο σημείο αυτής της πόλης, την παραλία της.

Η τότε δημοτική αρχή ενέκρινε και προσπάθησε να επιβάλει το μπάζωμα με ογκόλιθους μήκους 400 μέτρων ως «μοναδική λύση» για να διασωθεί ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Σητεία με το Βάι, το Παλαίκαστρο και τη Ζάκρο. Η λύση της λιθορριπής, της τοποθέτησης δηλαδή τεράστιων ογκόλιθων με βάρος από 1,5 έως 4 τόνους ο καθένας  ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα θα σήμαινε την οριστική διακοπή της πρόσβασης στη θάλασσα και την δραματική οπτική και ουσιαστική αλλαγή της ακτογραμμής.

Η προτεινόμενη παρέμβαση δεν είχε καμία υπογεγραμμένη μελέτη και άξιο να σημειωθεί είναι ότι ο τότε δήμαρχος δεν ζήτησε την επιστημονική βοήθεια ούτε του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας παρ όλα αυτά ο κ. Πατεράκης έθεσε τη λιθορριπή ως ειλημμένη απόφαση, την οποία και θα υλοποιούσε με συνοπτικές διαδικασίες αν δεν έπαιρναν οι πολίτες την υπόθεση στα χέρια τους.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία τότε είπε «Όχι στις πέτρες» «Oχι στη Λιθορριπή» και όπως είναι γνωστό οι πολίτες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για ότι γίνεται και για ότι δεν γίνεται. Αυτό κάποιοι αδυνατούν να το καταλάβουν όσο ξεκάθαρα δείγματα και αν έχουν.

 

Μανώλης Αγγελάκης

Συνταξιούχος

 

 

 

 

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456