Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΚατασκευάζοντας σταυρούς από Βάγια για την Κυριακή των Βαΐων

Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών Κυριακή των Βαΐων ονομάζεται έτσι γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. «Η εις Ιερουσαλήμ είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» Σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όλοι οι Ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια, από φοίνικες δηλαδή ή από άλλα νικητήρια φυτά, Η Εκκλησία μας καθιέρωσε από τον 9ο αιώνα το έθιμο της κατασκευής...
Stavroula8. April 2023

Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών

Κυριακή των Βαΐων ονομάζεται έτσι γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

«Η εις Ιερουσαλήμ είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού»

Σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όλοι οι Ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια, από φοίνικες δηλαδή ή από άλλα νικητήρια φυτά,

Η Εκκλησία μας καθιέρωσε από τον 9ο αιώνα το έθιμο της κατασκευής σταυρών από βάγια σε διάφορα σχήματα οι οποίοι μοιράζονται μετά τη Θεία Λειτουργία στους πιστούς .

Την κατασκευή αυτών των σταυρών αναλαμβάνουν εθελοντικά πιστοί διατηρώντας και εξελίσσοντας μια τέχνη η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια μας την πίστη.

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ συνάντησαν τον κ Γιάννη Χατζηδάκη στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα (Κανένε) ο οποίος επι σειρά ετών έχει αναλάβει με χαρά την κατασκευή αυτών των σταυρών για την ενορία του χωριού του  αλλά και για τις εκκλησίες των κοντινών χωριών.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456