Sitiaka is loading for You ...

 

ΚρήτηAποτελέσματα δημοσκόπησης για τους Δημάρχους της Κρήτης

Δημοσκόπηση για το έργο των σημερινών δημάρχων στους δήμους της Κρήτης, την άποψη των δημοτών και την πιθανότητα επανεκλογής τους πραγματοποίησε  το aftodioikisi.gr η οποία διεξήχθη από 19 έως 25 Απριλίου σε δείγμα 2.760 ατόμων εκ των οποίων τα 1730 με την online έρευνα και τα 1030 με την τηλεφωνική έρευνα). Την χειρότερη εικόνα εμφανίζει ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος (μόλις το 3% των πολιτών εμφανίζονται πολύ...
Stavroula30. April 2023
20-3-19-logo_dimossitias1

Δημοσκόπηση για το έργο των σημερινών δημάρχων στους δήμους της Κρήτης, την άποψη των δημοτών και την πιθανότητα επανεκλογής τους πραγματοποίησε  το aftodioikisi.gr η οποία διεξήχθη από 19 έως 25 Απριλίου σε δείγμα 2.760 ατόμων εκ των οποίων τα 1730 με την online έρευνα και τα 1030 με την τηλεφωνική έρευνα).

Την χειρότερη εικόνα εμφανίζει ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος (μόλις το 3% των πολιτών εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένοι από το έργο του) και ο συνάδελφός του στο δήμο Μινώα -Πεδιάδας Μ. Φραγκάκης (μόλις 5% πολύ ικανοποιημένοι), ενώ χαμηλές είναι οι επιδόσεις του δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού (14% «πολύ ικανοποιημένοι»), ο οποίος επίσης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Αντιθέτως καλύτερη εικόνα έχουν οι δήμαρχοι Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης (28%), Σητείας Γ. Ζερβάκης (32%) και Χανίων Π. Σημανδηράκης (40%).  Η ικανοποίηση από το έργο τους είναι ευθέως ανάλογη και με την προοπτική επανεκλογής τους με τα «σίγουρα όχι» σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο και Μινώα Πεδιάδας να κινούνται στο 90%, 70% και 70% αντίστοιχα (σ.σ. σημειώνεται ότι στους δήμους Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου που οι νυν δήμαρχοι δεν είναι εκ νέου υποψήφιοι, διεκδικούν τους δήμους αντιδήμαρχοί τους, οι οποίοι, βεβαίως, και χρεώνονται το όλον ή μέρος της δυσαρέσκειας για τη νυν δημοτική Αρχή), ενώ αντιθέτως στους δήμους Σητείας, Ρεθύμνου και Χανίων τα «σίγουρα όχι» είναι σημαντικά χαμηλότερα (53, 50 και 31% αντίστοιχα).

Στη δημοσκόπηση ζητήθηκε η άποψη και για τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τον οποίο λίγο παραπάνω από 1 στους 3 (36%) δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από το έργο του, με το 41% να θεωρεί ότι πρέπει να επανεκλεγεί.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456