Sitiaka is loading for You ...

 

ΕλλάδαΑπό τις 14 Σεπτεμβρίου με τη μάσκα σου στο σχολείο

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Στην κοινή συνέντευξη που παραχωρούν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρέχονται όλες οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων. Στη συνέντευξη παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «για...
Stavroula1. September 2020
epa08610342 Kids carrying their school cones gather on the their first day in school at a elementary school in Taunusstein near Wiesbaden, Germany, 18 August 2020. More than 55,000 boys and girls started with school in the state of Hesse.  EPA/RONALD WITTEK

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας.

Στην κοινή συνέντευξη που παραχωρούν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρέχονται όλες οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων.

Στη συνέντευξη παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «για να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πρωτοφανή, παγκόσμια, υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού χρειάζεται ομαδική δουλειά. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς», ενώ ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν συνεργαστεί στενά όλο αυτό το διάστημα καθώς η σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι διαφορετική. Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν κυψέλη γνώσης, όχι εστία διασποράς του κορονοϊού.

Και ενώ το Υπουργείο Παιδείας είναι αρμόδιο για τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες, είναι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων, που – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους – κάνουν ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, από τη μέριμνα για το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, μέχρι την εξασφάλιση της αναγκαίας απολύμανσης και της διάθεσης όλων των αναλώσιμων υλικών, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, θα ήθελα να σημειώσω ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού – από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες – φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. Και να φροντίσουν, για το καλό όλης της οικογένειας, να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Τις σχετικές λεπτομέρειες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα παρουσιάσουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο προέδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Μαζί μας βρίσκεται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κα. Βάνα Παπαευαγγέλου για τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις σας».

 

Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου με όλους τους μαθητές και αυστηρά μέτρα προστασίας. «Τα σχολεία μας θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου», είπε η υπουργός, ενώ σημαντικός παράγοντας για παρθεί η απόφαση ήταν να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών συμπολιτών μας.

Όπως είπε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί», τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Κάθε βήμα θα αξιολογείται και το υπουργείο είναι έτοιμο σε όλους τους τομείς. Ενισχύσαμε το δυναμικό και κάναμε 4,500 μόνιμες προσλήψεις και διορισμούς».

Για τα μέτρα πρόληψης είπε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην εκπαίδευση από Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού και είναι έτοιμες οι επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εξαιρούνται από την χρήση μάσκας παιδιά με γνωσιακή ή ψυχική διαταραχή.

Επίσης η υπουργός είπε ότι τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά για τους μαθητές και οι επισκέψεις – περίπατοι ανά τμήμα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά πρωταθλήματα.

metra 1

metra2

metra3

metra 4

Σε περίπτωση κρούσματος θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Για τις μάσκες και τα παγούρια η κ. Κεραμέως είπε ότι θα δοθούν σε όλους τους μαθητές δωρεάν.

Κατανοώ τις αγωνίες όλων, αλλά είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε το αγαθό της παιδείας.

Θεοδωρικάκος σε μαθητές: Να φοράτε την μάσκα 

Το νέο σχολικό έτος αποτελεί για όλους το μεγάλο στοίχημα και οι γονείς – εκπαιδευτικοί πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και ζήτησε να φορούν όλοι οι μαθητές την μάσκα.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456