Sitiaka is loading for You ...

 

ΠολιτισμόςΈναρξη μαθημάτων για τη “Μουσική Σχολή Αρετούσα”

Η προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Αρετούσα, που δημιουργήθηκε πέρσι προκειμένου να πλαισιώσει και ενισχύσει την προσπάθεια ανθρώπων που  με σοβαρή δουλεια πολλών χρόνων μέσα από το Δημοτικό Ωδείο Σητείας και τώρα από ένα άλλο μετερίζι τη “Μουσική Σχολή Αρετούσα” έβαλαν στόχο την υψηλή μουσική παιδεία, φαίνεται να φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα δίνοντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για ακόμα περισσότερη μουσική για τους νέους ανθρώπους αυτού του τρόπου. Η καλλιτεχνική διευθύντρια της “Μουσικής Σχολής Αρετούσα” κα...
Stavroula22. September 2020
Η προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Αρετούσα, που δημιουργήθηκε πέρσι προκειμένου να πλαισιώσει και ενισχύσει την προσπάθεια ανθρώπων που  με σοβαρή δουλεια πολλών χρόνων μέσα από το Δημοτικό Ωδείο Σητείας και τώρα από ένα άλλο μετερίζι τη “Μουσική Σχολή Αρετούσα” έβαλαν στόχο την υψηλή μουσική παιδεία, φαίνεται να φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα δίνοντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για ακόμα περισσότερη μουσική για τους νέους ανθρώπους αυτού του τρόπου.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια της “Μουσικής Σχολής Αρετούσα” κα Τζούλια Κρος με χαρά μας ανακοίνωσε την έναρξη των μαθημάτων και το νέο προγραμμα της σχολής το οποίο έχει εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερα μουσικά όργανα.
Ρίχνοντας μια ματιά στην ηλεκτρονική σελίδα της σχολής διαβάζουμε:
Είναι πλέον τεκμηριωμένο από σχετικές έρευνες ότι τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους με χαρακτηριστικά όπως ελευθερία έκφρασης, δημιουργικότητα, φαντασία και συναισθηματική νοημοσύνη. Στη σχολή μας καλλιεργούμε αυτή την σχέση του παιδιού με τη μουσική. Συνοδεύουμε τα ρυθμικά μας παιχνίδια με ειδικά μουσικά όργανα. Σε κάθε μάθημα μας συντροφεύουν μελωδίες, τραγούδι, μουσικές ιστορίες και φαντασία.
Μουσική Προπαιδεία (ηλικίες 6-7 χρονών)
Εφαρμόζουμε τα συστήματα Orff και Kodaly στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των αισθήσεων, στην ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, στην καλλιέργεια της συνεργασίας, στην ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας, του μουσικού αισθητηρίου και της σωματικής κίνησης, καθώς και στην πρωτοτυπία της σκέψης. Μέσα από μια γκάμα δραστηριοτήτων με τον συνδυασμό του Λόγου, Μουσικής και Κίνησης τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στη μουσικής. Με μαθήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Μαγικό Κόσμο της Μουσικής μέσα από: Ακρόαση της μουσικής συνδυασμένης με κίνηση και τραγουδιού. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μουσικοθεατρικά παιχνίδια. http://aretousamusic.gr/tomeis.html#
Μουσικά μαθήματα στην Σητεία Κρήτης. Οι εγγραφές ξεκινήσαν
και θα συνεχίσουν εώς τις 30 Σεπτεμβρίου!
🎶 Εκπαιδευτικό προσωπικό 🎶
– Πιάνο: Τζούλια Κρός, Μαριλένα Σκαμπαρδώνη
– Αρμόνιο/keyboards: Γιάννα Νερουλίδη, Γιώργος Φουρναράκης
– Ακορντεόν: Γιάννα Νερουλίδη
– Ακουστική κιθάρα, Ηλεκτρική κιθάρα, Ηλεκτρικό μπάσο: Δημήτρης Πολένας
– Κλασική κιθάρα: Κυριάκος Ιωαννίδης
– Κλασικό βιολι, Παραδοσιακό βιολι: Γεώργιος Βασιλάκης
– Λύρα: Γιάννης Ρασούλης
– Θεωρία της μουσικής: Γιώργος Φουρναράκης, Γιάννα Νερουλίδη
– Ειδικό Αρμονίας: Γιάννα Νερουλίδη
– Μουσική Προπαίδεια, Ανώτερα Θεωρητικά, Προετοιμασία Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, Ειδικό Αρμονίας: Τζούλια Κρος
__________________________________________________________________
Για περισσότερες πληροφορίες:
– επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας
Δίδακτρα / Εγγραφές:
Τομείς Σπουδών:
– πάρτε μας τηλἐφωνο: 6975742864 (Τζούλια Κρος – Καλλιτεχνική Διεύθυνση )
– ή στείλτε μας email: mousikisxoliaretousa@gmail.com

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456