Sitiaka is loading for You ...

 

OΠεριβάλονΕντυπωσιακό το φαινόμενο της άμπωτης σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Σητείας

Ένα σπάνιο φαινόμενο έχει γίνει αισθητό τις τελευταίες ημέρες στις ακτές ολόκληρης  χώρα. Πρόκειται για το φαινόμενο της άμπωτης, όπου τα νερά έχουν υποχωρήσει πολλές δεκάδες μέτρα, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα. Παρ όλα αυτά καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, γεωλόγος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. “Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε...
Stavroula7. March 2021

Ένα σπάνιο φαινόμενο έχει γίνει αισθητό τις τελευταίες ημέρες στις ακτές ολόκληρης  χώρα. Πρόκειται για το φαινόμενο της άμπωτης, όπου τα νερά έχουν υποχωρήσει πολλές δεκάδες μέτρα, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα.
Παρ όλα αυτά καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, γεωλόγος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
“Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε κάποιες θάλασσες το νερό υποχωρεί σε άλλες ανεβαίνει», εξήγησε ο κ. Φασουλάς. Το φαινόμενο κρατά μερικές μέρες και μετά η θάλασσα επανέρχεται σιγά-σιγά στα φυσιολογικά επίπεδα. Το φαινόμενο δεν έχει καμία σχέση με σεισμό και καμία σχέση με τσουνάμι».

 

foto Manos Xristakis

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456