Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαTo KKE η στηρίζει τα αιτήματα των απολυμένων της ΕΑΣ Σητείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής απολυμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων ΕΑΣ Σητείας   Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κοκοσάλη Ανδρέα, μέλος του ΓΠ Κρήτης, συνοδευόμενος από τον Σύμεωνίδη Σίμο, στέλεχος της ΚΟ Λασιθίου και δημοτικό σύμβουλο Σητείας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής απολυμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, τους Ατζολιδάκη Γ. και Παπαβασιλείου Γ. Αφορμή για αυτή την συνάντηση ήταν η κατάπτυστη, απαράδεκτη, αντιεργατική μεθόδευση της...
Stavroula16. March 2021
Screenshot_20190204-173635

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής απολυμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων ΕΑΣ Σητείας

 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κοκοσάλη Ανδρέα, μέλος του ΓΠ Κρήτης, συνοδευόμενος από τον Σύμεωνίδη Σίμο, στέλεχος της ΚΟ Λασιθίου και δημοτικό σύμβουλο Σητείας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής απολυμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, τους Ατζολιδάκη Γ. και Παπαβασιλείου Γ.

Αφορμή για αυτή την συνάντηση ήταν η κατάπτυστη, απαράδεκτη, αντιεργατική μεθόδευση της διοίκησης της Ενωσης, της Τράπεζας Πειραιώς και των επενδυτών, για την μη εξόφληση -επί της ουσίας- της οφειλής της Ένωσης προς τους πρώην εργαζόμενους, οφειλή που αγγίζει τα 1.800.000 € και προβλέπεται κούρεμα 80% των δεδουλευμένων αποδοχών και απόδοση άτοκα σε 20 ετήσιες δόσεις(έως το 2040!), ενώ οι αποζημιώσεις απόλυσης θα αποδοθούν άτοκα σε 10 ετήσιες δόσεις(έως το 2030!).

Το πρόγραμμα εξυγίανσης που συμφώνησαν «εν κρυπτώ», οι συμβαλλόμενοι ΕΑΣ Σητείας, Τράπεζα Πειραιώς και επενδυτές προβλέπει επίσης προνομιακή επιχείρηση της τράπεζας, η οποία ακόμα και αυτά που «χάνει» ως τόκους θα τα πάρει από τον πελάτη της τα επόμενα χρόνια. Είναι πρόκληση ότι ακόμα και αυτή η διευθέτηση θα γίνει σε 15 έτη ενώ των εργαζομένων σε 20 άνισες ετήσιες δόσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετέφερε την απόλυτη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που επί της ουσίας αφορούν οικογένειες της Σητείας που ξεπερνούν τα 300 άτομα. Είναι καταρχήν δίκαια γιατί ο δικός τους ιδρώτας και μόχθος είναι αυτός που κλέβουν οι επενδυτές και νόμιμοι «τοκοφλύφοι» και το νομοθετικό πλαίσιο τους δίνει το δικαίωμα να τους πετάνε κυνικά ένα ξεροκόματο, στο όνομα της διάσωσης της ΕΑΣ μετάτρεποντας την σε ΑΕ πια που θα συνεχίσει να ξεζουμίζει τους εργάτες, τους υπαλλήλους και την μικρομεσαία αγροτιά της Σητείας.

Όλοι αυτοί οι “εξυγιαντές” αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο που έστησαν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, μαζί με την ΕΕ (μέσω των “εκσυγχρονισμών” της στρατηγικής της ΚΑΠ) το οποίο πριμοδοτεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στον πρωτογενή τομέα εις βάρος των παραγωγών και των οικογενειών τους. Η πολυδιαφημισμένη αυτή σύμπραξη-Ανώνυμη Εταιρεία όχι μόνο δε «στοχεύει στην σωτηρία της Ένωσης», αλλά επιπλέον κανένα όφελος δεν θα φέρει στον Σητειακό ελαιοπαραγωγό: οι τιμές παραγωγού θα παραμείνουν στα τάρταρα και τα μετάλλια μαζί με τα κέρδη στις τσέπες των μεγαλο-επιχειρηματιών!

Οι εργαζόμενοι απολυμένοι και συνταξιούχοι της Ένωσης επιβεβαίωσαν τα παραπάνω και μάλιστα ανέδειξαν ότι το δικό τους παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό στο πια είναι η κατέυθυνση του «σχεδίου εξυγίανσης». Η αντιπροσωπέια του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι το Κόμμα θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα τους για εξαίρεση των οφειλών της ΕΑΣ προς αυτούς από το νέο σχέδιο εξυγίανσης. Επίσης δεσμέυτηκε ότι θα αξιοποιήσει όλες του τις δυνάμεις στα αστικά θεσμικά όργανα(Βουλή, Περιφέρεια και Δήμο) για να ασκηθεί πίεση και κυρίως τις δυνάμεις του στο εργατικό-λαϊκό κίνημα ώστε να ενισχυθεί η ταξική αλληλεγγύη απέναντι στους εργαζόμενους και να δυναμώσει ο δίκαιος αγώνας τους.                    

 

 

 

 

13 Μαρτίου 2021

Το Γραφείο Τύπου

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456