Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΔήμαρχος Σητείας: “Πίστη στις αρετές και τα ιδανικά του γένους”

Το μήνυμα του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη για την εθνική επέτειο: Συμπληρώνονται φέτος διακόσια χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, χρονολογία που έχει αποτυπωθεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία ως μια από τις λαμπρότερες και μεγαλειώδεις στιγμές του Ελληνισμού στη μακραίωνη ιστορία του δια μέσου των αιώνων.   Μια μεγάλη μέρα η σημερινή που καλούμαστε όλοι, κάτω από δύσκολες και ίσως σημαδιακές συνθήκες, να αποτίσουμε φόρο τιμής και να γιορτάσουμε την επέτειο των 200...
Stavroula24. March 2021
dimarxos foto ok

Το μήνυμα του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη για την εθνική επέτειο:

Συμπληρώνονται φέτος διακόσια χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, χρονολογία που έχει αποτυπωθεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία ως μια από τις λαμπρότερες και μεγαλειώδεις στιγμές του Ελληνισμού στη μακραίωνη ιστορία του δια μέσου των αιώνων.

 

Μια μεγάλη μέρα η σημερινή που καλούμαστε όλοι, κάτω από δύσκολες και ίσως σημαδιακές συνθήκες, να αποτίσουμε φόρο τιμής και να γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων. Να τιμήσουμε όλους εκείνους που σαν οραματιστές υψηλών ιδανικών κατέκτησαν την ελευθερία και έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

 

1821.Ότι πιο υψηλό και βαθύ γνώρισε ο Ελληνισμός μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ολόκληρο το γένος εμπνευσμένο από τις εθνικές μας αρετές, συντάχθηκε στον ιερό σκοπό της εθνικής προσπάθειας. Καθολικό πνεύμα αυταπάρνησης και θυσίας, άγνοια και κατάλυση φόβου, απόλυτο αίσθημα ηρωισμού.

Το μείζον γεγονός της επανάστασης του 21 σφράγισε τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

 

Η υποχρέωση απότισης τιμής σε όσους οραματίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν και κέρδισαν την ελευθερία, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.  Η μετάδοση  και διάχυση της ιστορικής γνώσης στις νεότερες γενιές και η διατήρηση των οραμάτων και των αξιών που εμπνέουν τον ελληνισμό στη μακραίωνη πορεία του, είναι εθνικό χρέος.

 

Τα μηνύματα για εθνική ενότητα και συνεννόηση, για αγώνα και όχι αδράνεια και η πίστη στις αρετές και τα ιδανικά του γένους, θωρακίζουν και διατηρούν το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.  ” Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία ‘’.

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

                                                                                            Γιώργος Ζερβάκης

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456