Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΆμεση η ανάγκη σύστασης του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού

Μετά από πρόταση του μέλους της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σητείας κ Καναβάκη Γιάννη, το θέμα του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού μπήκε προς ζήτηση στην δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/4. Άμεση κρίνεται πλέον η ανάγκη σύστασης του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού κάτι το οποίο είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Όπως αναφέρει και στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας  κ Νίκος Καραμανωλάκης: “Η σύσταση του Πολυδύναμου...
Stavroula10. April 2021

Μετά από πρόταση του μέλους της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σητείας κ Καναβάκη Γιάννη, το θέμα του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού μπήκε προς ζήτηση στην δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/4.

Άμεση κρίνεται πλέον η ανάγκη σύστασης του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού κάτι το οποίο είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρει και στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας  κ Νίκος Καραμανωλάκης:

“Η σύσταση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού αποφασίστηκε το 2011 με κοινή υπουργική απόφαση  (Λομβέρδου – Ντόλιου – Σαχινίδη) αλλά και το 2013 (Γεωργιάδης-Σταϊκούρας-Μητσοτάκης) οπότε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αρ. φύλλου 2013).

Έχει εκδοθεί η οικοδομική του άδεια το 2014 για την κατασκευή του σε οικόπεδο δωρεάς Ν.Χατζάκη με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και  θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξεταστήρια, μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, θάλαμο βραχείας νοσηλείας
κ.α. και θα αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας”.

Η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει την παρέμβαση της 7ης ΥΠΕ ώστε να παραταθεί η οικοδομική άδεια προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να μην παρεκκλίνει το έργο από τον αρχικό σχεδιασμό. Επίσης να ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης όπως έχει γίνει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Όπως σημείωσε ο κ Κραμανωλάκης “καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου θα παίξει η στήριξη  του κ Πλακιωτάκη ο οποίος ήταν πάντα υπέρμαχος αυτού”.

Η επιτροπή θα εισηγηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου να καλύπτονται οι ανάγκες του υφιστάμενου ιατρείου με ειδικευόμενο ιατρό.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456