Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΕπετειακές εκδηλώσεις στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού στις 26 Ιουνίου 2021

Με αφορμή φέτος τη συμπλήρωση της δεύτερης εκατονταετηρίδας από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά και της επετείου της σφαγής του Ηγουμένου της Μονής Ζαχαρίου Κορνάρου, δεκατριών Πατέρων και άλλων τόσων λαϊκών αδελφών τη νύκτα της 26ης προς την 27η Ιουνίου 1821, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας τελεί επετειακή επιμνημόσυνη εκδήλωση το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα. – Ώρα...
Stavroula22. June 2021
TOPLOY-PANAR-ODHGOS-696x513

Με αφορμή φέτος τη συμπλήρωση της δεύτερης εκατονταετηρίδας από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά και της επετείου της σφαγής του Ηγουμένου της Μονής Ζαχαρίου Κορνάρου, δεκατριών Πατέρων και άλλων τόσων λαϊκών αδελφών τη νύκτα της 26ης προς την 27η Ιουνίου 1821, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας τελεί επετειακή επιμνημόσυνη εκδήλωση το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

– Ώρα 06.30´ π.μ. Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Πατέρων στο Καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

– Ώρα 10.00´ π.μ. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και έπαρση αντιγράφου του ιστορικού και ιερού Λαβάρου των Κρητικών Επαναστάσεων της Μονής στον εσωτερικό αύλειο χώρο.

-Ώρα 10.30´ π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης στον περίβολο της Μονής.

-Παράθεση δεξίωσης.

 

Προσκαλούνται οι Αρχές της Επαρχίας Σητείας και ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός να μετέχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις για να τιμήσουμε τη μνήμη των σφαγιασθέντων Πατέρων και αδελφών μας.

 

Από το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Τοπλού

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456